«Καινοτομία και Σύγχρονο Σχολείο»

10 Νοεμβρίου, 2015 Κατερίνα Γλέζου

Η Ημερίδα «Καινοτομία και Σύγχρονο Σχολείο» πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Καβάλας«Απόστολος Μαρδύρης» το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο τού 6ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr).

Στην ημερίδα «Καινοτομία και Σύγχρονο Σχολείο» συμμετείχα ως κεντρική ομιλήτρια. Η ομιλία είχε ως τίτλο «Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης» και αφορούσε στην παρουσίαση τού ομώνυμου κοινωνικού δικτύου καθώς και παραδειγμάτων αξιοποίησης αυτού στη διδακτική πράξη, με σκοπό την αναβάθμιση τής διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας.

Το 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής τού ΤΕΙ ΑΜΘ, στο χρονικό διάστημα από 17 έως και 24 Οκτωβρίου 2015.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική τής βιομηχανίας τής πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεών της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.
Η προσέγγιση σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει σε έναν φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διάφορων ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου και τεχνολογικών αντιλήψεων. Η ανάπτυξη μια τέτοιας δράσης δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, και αμβλύνει την τεχνοφοβία.
Το Φεστιβάλ Βιομηχανικής τής Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους τής παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους, και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια τού φεστιβάλ.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά ,Η Logo στην εκπαίδευση ,Συνέδρια .

Αφήστε μια απάντηση


Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση