Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Ημαθίας

15 Μαΐου, 2008 Κατερίνα Γλέζου

Το 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας http://naousa08.ekped.gr/ έλαβε χώρα στη Νάουσα 9, 10 και 11 Μαΐου 2008, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας.Το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας 2008 οργανώθηκε από:

Κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς σε επαφή με το εκπαιδευτικό λογισμικό, το διαδίκτυο και τη χρήση τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα σχολικά εργαστήρια. Επιπλέον, να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις και τις τάσεις στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση.

Το σύνολο των συμμετεχόντων ξεπέρασε τα 800 άτομα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν κεντρικές ομιλίες, workshops (εργαστήρια), tutorials, προφορικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις αφισών και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου που πλαισιώνονταν από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων. Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα της εκπαιδευτικής πράξης με τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού εργαστηριακών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3 κεντρικές ομιλίες, παρουσιάστηκαν 151 εργασίες με τη μορφή εισηγήσεων 10 εργασίες τύπου αφίσας (poster), 2 στρογγυλά τραπέζια με 13 ομιλητές και πραγματοποιήθηκαν 31 εργαστηριακές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα.

Κλιμάκιο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με επικεφαλής τον Μιχάλη Παρασκευά κάλυψε με απευθείας μετάδοση τις εργασίες του Συνεδρίου και αποτέλεσε βασικό συντελεστή της επιτυχούς διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύτηκαν οι πληρέστεροι δικτυακοί ιστότοποι των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φιλοξενούνται σε διακομιστές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με τη βοήθεια πολλών εκπαιδευτικών που αφιέρωσαν δεκάδες ώρες εθελοντικής εργασίας για την αξιολόγηση των σχολικών ιστοσελίδων.

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου Κολτσάκης, Ε., Σαλονικίδης, Ι. (επιμέλεια). Πρακτικά 1ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Ημαθίας με θέμα «Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών». Θεσσαλονίκη, Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς, 2008 (ISBN 978-960-98034-3-4 ΣΕΤ Α’ & Β’ ΤΟΜΟΙ), τα οποία διατέθηκαν και σε ψηφιακή μορφή, έχουν εξαντληθεί (700 αντίτυπα Χ2 τόμοι).

Μπορείτε να αναζητήσετε τα Πρακτικά του Συνεδρίου στη διεύθυνση http://ekped.gr/praktika/index.htm

Το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας φιλοδοξεί να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα χώρο συνάντησης όλων των εκπαιδευτικών που θέλουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τα ερευνητικά τους πορίσματα ή τους προβληματισμούς τους σχετικά με την παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου και ιδιαίτερα, στους ακούραστους Μίλτο Δοδοντσή, Γιάννη Σαλονικίδη και Βαγγέλη Κολτσάκη. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συνεργασία και σας ευχόμαστε να’στε πάντα καλά, δυνατοί και δημιουργικοί. Καλή δύναμη για τα επόμενα και καλή μας αντάμωση.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά ,Συνέδρια Ετικέτες: , .

2 σχόλια

  1.    manuel  |  17 Μαΐου 2008 στις 8:26 μμ     

    Αγαπητή Κατερίνα,

    Καλορίζικο το μπλογκ.
    Μόλις είδα το απόφθεγμα του Papert στην επικεφαλίδα
    κατάλαβα πως θα είναι ενδιαφέρον.
    Και όντως, προσφέρεις καλή πληροφόρηση για θέματα τεχνολογίας
    που τόσο χρειάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα.
    Καλό κουράγιο.

    Μανόλης Νίνος
    Σ. Β. 9ου Γυμνασίου Περιστερίου
    http://vivliothiki.blogspot.com/

  2.    Κατερίνα Γλέζου  |  18 Μαΐου 2008 στις 10:29 μμ     

    Σας ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση.
    Να’στε καλά.

Αφήστε μια απάντηση


Ημερολόγιο

Μάιος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση