Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Δραστηριότητα 1η

Επιλέξτε την παρακάτω εικόνα για να παρακολουθήσετε μια διαδραστική παρουσίαση θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο και σε δυνατούς τρόπους αντιμετώπισης των βασικών κινδύνων. Μέσα από ένα σενάριο ερωταποκρίσεων, καλείστε να αντλήσετε πληροφορίες για χαρακτηριστικές περιπτώσεις απειλών στο Διαδίκτυο και να διερευνήσετε ενδεικτικούς τρόπους αντιμετώπισής τους. Καταγράψτε συνοπτικά στο τετράδιό σας κάθε απειλή που μπορεί να συναντήσετε στο διαδίκτυο.

asfaleia_c1Δραστηριότητα 2η

Στη δραστηριότητα αυτή θα παρακολουθήσετε μια ιστορία κινουμένων σχεδίων για το πώς ο Μιχάλης και η γάτα του ενσωματώθηκαν στο νέο τους σπίτι και το νέο τους σχολείο. Το θέμα της ιστορίας είναι πώς να κάνει κανείς φίλους και πώς να σταματήσει την τρομοκρατία από τρίτους, τόσο στην αυλή του σχολείου όσο και στο Διαδίκτυο.

asfaleia_c4

Δραστηριότητα 3η

Το Απέραντο Δάσος διηγείται την ιστορία του εννιάχρονου Νικόλα που μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, εξηγεί στους αναγνώστες τι είναι το Διαδίκτυο και τι μπορούν να κάνουν εκεί. Συγχρόνως, οι αναγνώστες μαθαίνουν ότι το Διαδίκτυο περιέχει και κακά πράγματα και ότι πρέπει να προστατεύονται από αυτά.

asfaleia_c5

Δραστηριότητα 4η

Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη δραστηριότητα καλείστε να ασχοληθείτε με ένα κουίζ για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Επιλέξτε την παρακάτω εικόνα για να ξεκινήσετε.

asfaleia_c2

Δραστηριότητα 5η

Όσοι μαθητές ολοκληρώσετε τις παραπάνω δραστηριότητες προσπαθήστε να λύσετε το παρακάτω σταυρόλεξο με έννοιες για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Επιλέξτε την εικόνα για να ξεκινήσετε.

asfaleia_c3

Αφήστε μια απάντηση