Η εμπειρία της Εικονικής Πραγματικότητας με το Google Cardboard

Το Google Cardboard είναι μια κατασκευή χαμηλού κόστους που μπορεί να μας βάλει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για μια χάρτινη θήκη που μοιάζει με ένα ζεύγος γυαλιά, ή καλύτερα, με τα παλιά γνωστά παιχνίδια των 80’s, τα Viewmaster. Σε αυτή τη χάρτινη θήκη λοιπόν μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σύγχρονο τηλέφωνο, να κατεβάσετε μια ειδική εφαρμογή  και να αποκτήσετε πρόσβαση σε υλικό που θα σας μεταφέρει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Όσα κι αν γράψω για να σας περιγράψω την τεχνολογία, δε θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να προσεγγίσουν ούτε στο ελάχιστο για το τί πραγματικά θα δείτε, ειδικά αν η εφαρμογή είναι καλοσχεδιασμένη.

Δημιουργία του Google Cardboard

Το Cardboard μετρά ήδη 3 χρόνια παρουσίας και δημιουργήθηκε το 2014 από δύο Γάλλους προγραμματιστές της Google. Οι David Coz και Damien Henry, ξόδεψαν το δικό τους «20%», δηλαδή τον χρόνο από τις εργάσιμες ώρες τους που επιτρέπει η Google να αφιερώνουν οι εργαζόμενοί της στα ατομικά τους project, δουλεύοντας στην ιδέα του Cardboard. Το αποτέλεσμα… μια πάμφθηνη υλοποίηση που αξιοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας.

Μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας συσκευή (οι τιμές στο διαδίκτυο ξεκινούν από τα 3 ευρώ) και το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να είναι πιστοποιημένα από τη Google. Στον επίσημο Ιστότοπο μπορείτε να δείτε μερικά προτεινόμενα. Ακόμη, αν θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε τις αναλυτικές οδηγίες και να το φτιάξετε μόνοι σας!

Καθημερινά ξεφυτρώνουν πολλές εφαρμογές για αρκετές θεματικές, οπότε θα ήταν τέλειο να μπορούσαν να περιηγηθούν οι μαθητές σε ένα χώρο μέσω εικονικής πραγματικότητας.

  1. SchoolAR
  2. Aurasma (hp reveal)
  3. AugThat!