Δειγματική Διδασκαλία στη Μονοτονία Συνάρτησης (Άλγεβρα Β΄ ΓΕΛ)

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 υλοποιήθηκε δειγματική διδασκαλία στους μαθητές της Β’ τάξης του Εσπερινού Σχολείου Σερρών. Η δειγματική διδασκαλία αφορούσε την έννοια της μονοτονίας συναρτήσεων. Η διδασκαλία υλοποιήθηκε από την συνάδελφο Σουζάνα Γεωργίου ΠΕ03 του Εσπερινού Σχολείου Σερρών. Τη διδασκαλία παρακολούθησαν οι καλοί συνάδελφοι Σίμου Σουλτάνα (2ο ΓΕΛ Σερρών), Σελερίδης Πρόδρομος (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Σερρών), Κριαρά Αντωνία (2ο ΕΠΑΛ Σερρών), Τέγος Αθανάσιος (5ο ΓΕΛ Σερρών), Δομουχτσή Ευαγγελία (5ο ΓΕΛ Σερρών) και Καρακασίδου Αλεξάνδρα (Εσπερινό Σχολείο Σερρών).

Το υλικό που δημιουργήθηκε από την Σουζάνα Γεωργίου και διαμοιράστηκε στους συναδέλφους είναι το ακόλουθο:

Ακολούθησε αναστοχασμός και ανατροφοδότηση της διδασκαλίας από όλους τους συναδέλφους και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03, Γιώργο Καραβασίλη, του 4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος παρουσίασε σειρά διαφανειών που αφορούν τους τρόπους διδασκαλίας των ορισμών που προτείνονται από τη βιβλιογραφία στο χώρο της Διδακτικής των Μαθηματικών. Ενδεικτικά παρατείθεται μικρό απόσπασμα, που αφορά τη δομή της διδασκαλίας που υλοποιήθηκε.

Παρουσίαση – Αναστοχασμός

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στη συνάντηση αλλά και στην δημιουργική συζήτηση που ακολούθησε καθώς και τους συναδέλφους του Εσπερινού Σχολείου Σερρών και ειδικά τον Διευθυντή του Χρήστο Τριανταφύλλου για τη φιλοξενία. Επιπλέον, να σας ενημερώσω ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστούν και άλλες δειγματικές διδασκαλίες, σε διαφορετικές τάξεις και τύπους σχολικών μονάδων, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με όσο περισσότερους συναδέλφους γίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση