Οκτ 16
17

Β’ ΒΑΤΙΚΑΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΑΣΚΟΥΝΗ Γ1

Κάτω από (Χωρίς κατηγορία) από στις 17-10-2016 και με ετικέτα

β βατικανη συνοδος

Αποτέλεσμα εικόνας για β βατικανη συνοδος

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΣΚΟΥΝΗ Γ1
Ποιες ήταν οι συνέπειες της Β Βατικανής Συνόδου στη σχέση της ρωμαιοκαθολικής και της ορθόδοξης Εκκλησίας;
Η Β Βατικανή Σύνοδος αποτέλεσε την πιο ριζοσπαστική θρησκευτική αλλαγή του 20ού αιώνα, αφόυ εκσυγχρόνισε την ρωμαιοκαθολική εκκλησία με διάφορους τρόπους και, κυρίως, με την αφαίρεση της λατινικής γλώσσας από την λειτουργία και την προσαρμογή της ανάλογα με την χώρα, με σκοπό να πλησιάσει περισσότερο ολόκληρο τον λαό χωρίς διακρίσεις.
Έτσι, μ ετά απο αυτές τις αλλαγές η καθολική εκκλησία ήταν σαφώς πιο κατάλληλη για τις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας, καθιστώντας την ορθόδοξη απόμακρη δίχως προσπάθειες προσαρμογής. Όπως είπε και κάποιος καθηγητής του Α.Π.Θ., εξερχόμενος από την ρωμαιοκαθολική θεία Λειτουργία: «Σας κοροϊδεύαμε που είχατε τη Λειτουργία στη λατινική, και τώρα μας ξεπεράσατε. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Οι νέες γενεές των Ελλήνων είναι μακριά από την Εκκλησία. Άραγε φταίνε αυτές, ή η Εκκλησία που δεν τολμά να έλθει κοντά τους λειτουργικά;»
Με αυτόν τον τρόπο οι δύο εκκλησίες απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω την συγκρούσεων πάνω στην σχέση του λειτουργικού εκμοντερνισμού με την νόθευση των παραδόσεων.

 Αφήστε μια απάντηση