Οκτ 14
28

ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Κάτω από (Β2 14-15, Χωρίς κατηγορία) από στις 28-10-2014

ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Β2

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

 

ΙΣΛΑΜ:ΚΟΡΑΝΙΟ:

Το Κοράνιο ή Κοράνι είναι το ιερό βιβλίο του Ισλάμ. Το όνομά του σημαίνει κυριολεκτικά «Απαγγελία» και ονομάζεται συχνά «αλ Κουράν  αλ Καρίμ», δηλαδή το «Ευγενές Ανάγνωσμα». Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι το Κοράνιο  είναι ο λόγος του Θεού, η καταγραφή της αποκάλυψής του στο ανθρώπινο γένος, έτσι όπως μεταδόθηκε στον προφήτη Μωάμεθ σε μια περίοδο 23 ετών από τον άγγελο Τζιμπριήλ (Γαβριήλ)

 

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ:ΤΡΙΠΙΤΑΚΑ:

Tripitaka ( Pali : Tipitaka ) είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει τρία καλάθια. Είναι ο παραδοσιακός όρος που χρησιμοποιείται από βουδιστικές παραδόσεις για να περιγράψει διάφορους κανόνες τους γραφές. Η έκφραση Τρία Καλάθια αναφέρεται αρχικά σε τρία δοχεία που περιέχουν τα κύλιση στις οποίες οι Βουδιστικές γραφές είχαν αρχικά διατηρηθεί.Η Tripitaka παραδοσιακά περιέχει τρία «καλάθια» των διδασκαλιών: α Sutra Piṭaka (σανσκριτικά Pali: Sutta Pitaka ), ένα Vinaya Piṭaka (σανσκριτική και Pali) και ένα Abhidharma Piṭaka (σανσκριτικά Pali: Abhidhamma Piṭaka ).

ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ:ΒΕΔΕΣ

« Βέδες », οι ιεροί ύμνοι και τελετουργικοί στίχοι ,που έχουν συντεθεί στην αρχαική Σανσκριτική και είναι γνωστοί μεταξύ των λαών που μιλούσαν ινδοευρωπαική γλώσσα και πέρασαν στις Ινδίες από περιοχές της Περσίας.Επίσης απότελούν μοναδική πηγή για τις ινδικές τελετουργίες.

ΚΟΥΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ: Ανάλεκτα του Κομφούκιου

Αποτέλεσμα εικόνας για κομφουκιος

Τα Ανάλεκτα είναι μία συλλογή ρήσεων και διαλόγων του Κινέζου στοχαστή και φιλοσόφου Κομφούκιου με τους μαθητές του. Συνιστά ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά γραπτά κείμενα για τη ζωή, τις ιδέες και τη διδασκαλία του, το οποίο  άσκησε σημαντική επίδραση στην κινεζική σκέψη. Η καταγραφή του πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές τού Κομφούκιου, μετά το θάνατο του, και ολοκληρώθηκε πιθανώς κατά την Περίοδο των Μαχομένων Βασιλείων της Κίνας.Αφήστε μια απάντηση