Ιούλ 13
18

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: η Ελλάδα έχει μέλλον, γιατί έχει ιστορία και πολιτισμό

Κάτω από (εκκλησιαστικα νεα) από στις 18-07-2013

 

 

 

 

Εορτάστηκε η μνήμη της παιδομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο ναό της, στην Ηλιούπολη Αττικής. Παράλληλα με τη φετινή γιορτή έγινε η αποκάλυψη του μνημείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας στην ομώνυμη πλατεία της περιοχής.

Των ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπο, και δεκάδες κληρικούς από ενορίες της Αττικής και το εξωτερικό.

Κατά την άφιξη της λιτανείας στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της κοινότητας, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, προσφώνησε την ομήγυρη, αναφερόμενος στην πρόταση κατασκευής μνημείου για τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος. Μίλησε για την σύγχρονη υποδούλωση από «τον μοντέρνο τρόπο ζωής που οδηγεί την χώρα σε πληθυσμιακό μαρασμό  με την υπογεννητικότητα, αλλά και την εξολόθρευση του ενεργού πληθυσμού με την επιλογή της αγαμίας, τα ναρκωτικά και τους θανάτους που προκαλεί η ταχύτητα. Χρειαζόμαστε, συνέχισε, μια πνευματική αναγέννηση για την απελευθέρωσή μας από την σύγχρονη κατοχή με τα όσα επιβάλλουν στην πατρίδα μας οι τάχα και πάντα σωτήρες της. Μίλησε για τον συμβολισμό της παρουσίας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην τελετή, αφού από τα χώματα στα οποία ποιμαίνει ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου 1821 η επί Ελλαδικού εδάφους επανάσταση για την Ανεξαρτησία. Τελέσθηκε Αγιασμός και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, μαζί με τον Μεσσηνιακής καταγωγής Δήμαρχο Ηλιουπόλεως Βασίλη Βαλασόπουλο, αποκάλυψαν το μνημείο, ενώ ο Επίσκοπος Φαναρίου τοποθέτησε εντός αυτού το εικόνισμα της Αγίας Μαρίνης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, που είπε ότι, όπως οι προπάτορες μας ενωμένοι αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία, έτσι πρέπει ενωμένοι να διαθρυλήσουμε σε όλους τους λαούς, ότι η Ελλάδα έχει μέλλον, γιατί έχει ιστορία και πολιτισμό. Ο Δήμαρχος της πόλης τόνισε πως την πρωτοβουλία της ανέγερσης του μνημείου στήριξαν όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, δείχνοντας έτσι την γραμμή της ενότητας για την πόλη και τα προβλήματά της.

Τη λιτανεία παρακολούθησαν και οι 27 Ρωμαιοκαθολικοί στην πλειοψηφία τους ιερείς και σπουδαστές που παρακολουθούν το σεμινάριο εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εν συνεχεία έγινε η Παράκλησις και το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς στην Αγία Μαρίνα.Αφήστε μια απάντηση