ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ

Στην παρεούλα το πρωί τα παιδιά είπαν ότι παίζουν στο σπίτι τους στο τάμπλετ.

  • Από τα 22 παιδιά που ήταν εκείνη την ημέρα στο νηπιαγωγείο μόνο τα 3 δεν έπαιζαν με τάμπλετ στο σπίτι και γενικά με υπολογοστή.
  • Τα 11 κατεβάζουν παίζουν παιχνίδια, 2 ξέρουν και κατεβάζουν παιχνίδια με γνώση των γονιών τους, αν και το 1 μια φορά κατέβασε ένα παιχνίδι χωρίς να το έχει πει στους γονείς του.
  • Όλα βλέπουν βίντεο και ακούν τραγούδια, 1 βλέπει <<φέιμπουκ>> όπως το είπε και βλέπει μαγειρική.
  • 5 μιλούν σε κάποιον άλλον  και 3 στέλνουν μηνύματα και φωτογραφίες πάντα με τους γονείς τους, όπως ένα παιδί λέει <όταν πάει ο μπαμπάς μου στην καμπίνα του καραβιου του μιλάω και του στέλνω και φατσούλες>.
  • 9 παιδιά μπαίνουν κάθε μέρα στο τάμπλετ , 6 κάθονται πολύ ώρα και  και τα υπόλοιπα από λίγο.1 έχει κωδικό για να μην μπάινει το αδερφάκι της στο τάμπλετ.
    Αυτή η συζήτηση μας προβλημάτισε και μας έδωσε την αφορμή να συζητήσουμε με τα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και αν τελικά το διαδίκτυο είναι φίλος μας ή εχθρός μας;

Τα παιδιά μαθαίνουν ότι με  το ιντερνετ μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα αρκεί όμως να το χρησιμοποιούν σωστά γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.

Αποφασίσαμε να ενημερωθούμε για τους κινδύνους του διαδικτύου και τι πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και να «σερφάρουμε» με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Μέσα από το νέο animated video «cyberbullying με λόγια απλά» τα μικρά παιδιά διασκεδάζουν μαθαίνοντας πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους φίλους τους.

Δίνουμε την υπόσχεση να χρησιμοποιούμε σωστά και με ασφάλεια το διαδίκτυο και βάζουμε την υπογραφή μας. Ζωγραφίζουμε την υπόσχεση μας. Δραματοποιούμε τις συμβουλές που έχουμε μάθει για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και δημιουργούμε το δικό μας βίντεο “Εξυπνοι χρήστες του διαδικτύου”

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει πολύ την ζωή μας.Μπορεί να είναι φίλος μας αλλά και εχθρός μας. Απαιτείται προσοχή και συνεχής επαγρύπνιση για να χαρούμε τις θετικές πλευρές του διαδικτύου