Να πάρω αποφρακτική εταιρεία ή να ξεβουλώσω το μπάνιο μόνος μου;

apofraktiki-etaireia-1

Να πάρω αποφρακτική εταιρεία ή να ξεβουλώσω το μπάνιο μόνος μου;

Προχτές εντελώς ξαφνικά το μπάνιο γέμισε νερά, και σε ποιον δεν έχει συμβεί, όμως, άμα αναλογιστεί κανείς ότι το σπίτι είναι καινούριο, θα έπρεπε να μην είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, τουλάχιστον στα υδραυλικά.

Τι να πω; Πανικοβλήθηκα, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσω τη βλάβη. Επειδή ήμουνα μόνος στο σπίτι εκείνη την ώρα, άνοιξα το ίντερνετ στο κινητό για να βρω κάποια αποφρακτική εταιρεία.

Έψαξα στη Google δεκάδες αποφρακτικές εταιρείες ( οι αποφρακτικές εταιρείες κάνουν αποφράξεις) και οι τιμές ήταν για να έρθουν σπίτι, επειδή είμαι και έξω από την πόλη, 30 με 40 ευρώ.

Λίγο ακριβά δεν είναι 30 με 40 ευρώ για απόφραξη μπανιέρας σήμερα με την κρίση που επικρατεί;

Γιατί να μην κάνω την απόφραξη μόνος μου;

Αφού σκέφτηκα διάφορα πράγματα, όπως να αλλάξω δουλειά να γίνω και εγώ αποφραξάς γιατί τα παιδιά στις αποφράξεις κονομάνε καλά λεφτά σήμερα -Μάλλον δεν έπρεπε να σπουδάσω όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό για να γίνω άνθρωπος- Είπα να πάρω το θέμα στα χέρια μου.

Έψαξα στην αποθήκη και τελικά είχα μια βεντούζα που είχε ξεμείνει από κάποια άλλη ανδρική δουλειά παλιότερα και πήγα κατευθείαν στο μπάνιο.

Μετά από αρκετές προσπάθειες για να αποφράξω το κεντρικό σιφόνι, το νερό άρχισε να φεύγει αλλά με αργούς ρυθμούς. Δείγμα ότι μάλλον δεν απόφραξε καλά το μπάνιο και κάπου βαθύτερα βρίσκει.

Σίγουρα δεν ήταν μόνιμη λύση και σίγουρα θα ξαναβούλωνε.

Δεύτερη απόπειρα καλύτερης απόφραξης-Mr Muscle

mr-muscle-power-gel-500

Το Mr. Muscle φαντάζομαι σε αρκετούς είναι γνωστό. Σε όσους δεν είναι, είναι ένα χημικό καθαριστικό που έχει οξειδωτική δράση και το χρησιμοποιούν αρκετοί υδραυλικοί σε φραγμένες σωληνώσεις για να κάνουν απόφραξη.

Που να φανταστώ ο έρμος ότι οι αποφράξεις είναι ολόκληρη επιστήμη;

Από ότι ήξερα μάλλον ήτανε καλύτερο από το κοινό Tuboflo. Για καλό και για κακό πήρα και ένα Tuboflo για να το δοκιμάσω και αυτό από τον Γαλαξία γιατί έχω μέσον εκεί και ένα Mr. Muscle.

Το φακελάκι Tuboflo το βρήκα στα 1,50 ευρώ ενώ το Mr. Muscle το είχε ο Γαλαξίας στα 4,50€ περίπου. Λογικά θα είναι δυνατότερο.

Έριξα ένα Tuboflo με ζεστό νερό και περίμενα. Τίποτα.

Έριξα και το Mr. Muscle και περίμενα. Τίποτα πάλι. Η ροή ήτανε το ίδιο αργή και ήτανε αναμενόμενο ότι θα φράξει πάλι το σιφόνι αργά ή γρήγορα.

Έφτασε η ώρα της αλήθειας λοιπόν. Το ερώτημα τώρα ήτανε να πάρω ατσαλίνα ή να πάρω την αποφρακτική εταιρεία; οεο;

Για να μάθετε τι έκανα πραγματικά, περιμένετε μέχρι το επόμενο επεισόδιο, εννοούσα άρθρο.

Καλό σας απόγευμα φίλοι μου!

Δείτε περισσότερα:

Αποφράξεις Περιστέρι

Αποφράξεις Βάρη

Αποφράξεις Μαρούσι

 

Κατηγορίες: personal-experiences. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Να πάρω αποφρακτική εταιρεία ή να ξεβουλώσω το μπάνιο μόνος μου;

  1. Ο/Η Πέτρος λέει:

    Γιώργο καλύτερα να πάρεις έναν υδραυλικό φίλε, θα χαλάσεις το μπάνιο με τα χημικά καθαριστικά.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.