Μπείτε στο http://www.googleartproject.com/ και περιηγηθείτε σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου!

Το ‘Art Project’ είναι μία μοναδική συνεργασία μεταξύ της Google και μερικών κορυφαίων Μουσείων του κόσμου, που δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να ανακαλύψει και να μελετήσει λεπτομερώς περισσότερα από χίλια έργα τέχνης online.

Το project δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να εξερευνήσουν τα μουσεία μέσω της τεχνολογίας Street View. Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στις αίθουσες των μουσείων, να επιλέξετε τα έργα που σας ενδιαφέρουν, να πλοηγηθείτε σε αλληλεπιδραστικές κατόψεις και να μάθετε πληροφορίες για τα μουσεία τη στιγμή που τα εξερευνάτε.

Η επιλογή Artwork View σας επιτρέπει να δείτε τα έργα σε πολύ υψηλή ανάλυση και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία εστίασης για να απολαύσετε όλες τις λεπτομέρειες τους. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο που μελετάτε, να δείτε περισσότερα έργα του ίδιου καλλιτέχνη αλλά και να σχετικά βίντεο στο κανάλι του Art Project’s στο YouTube.

Η επιλογή ‘Create an Artwork Collection’ σας δίνει τη δυνατότητα να σώσετε συγκεκριμένες όψεις των έργων και να χτίσετε τη δική σας, προσωπική συλλογή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σχόλια στα έργα και να μοιραστείτε τη συλλογή με τους φίλους σας.

Προκειμένου να απολαύσετε το περιεχόμενο, επιλέξτε απλώς το μουσείο που επιθυμείτε από την αρχική σελίδα και στη συνέχεια επιλέξτε είτε την επιλογή ‘Explore the museum’ (Εξερευνήστε το Μουσείο) είτε την επιλογή ‘View Artwork’ (Δείτε το έργο). Άπαξ και βρεθείτε στο κύριο μέρος της ιστοσελίδας χρησιμοποιήστε τα μενού στην πλαϊνή μπάρα πληροφοριών για να πλοηγηθείτε.

Το Google προσέγγισε τα μουσεία χωρίς να έχει επιμελητική κατεύθυνση κατά νου – έτσι κάθε μουσείο επέλεξε μόνο του των αριθμό αιθουσών, έργων και πληροφοριών που ήθελε να συμπεριλάβει (σε αυτό οφείλονται και οι διαφορές που συναντάμε μεταξύ των μουσείων όσον αφορά το σύνολο του παρουσιαζόμενου υλικού). Όλα τα έργα προστατεύονται φυσικά από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ο βασικός λόγος ύπαρξης του εγχειρήματος είναι η προσωπική απόλαυση.

Προς το παρόν τα μουσεία που συνεργάζονται είναι τα ακόλουθα: Alte Nationalgalerie (Γερμανία), Freer Gallery of Art, Smithsonian (Αμερική), The Frick Collection (Αμερική), Gemäldegalerie (Γερμανία), The Metropolitan Museum of Art (Αμερική), MoMA, The Museum of Modern Art (Αμερική), Museo Reina Sofia (Ισπανία), Museo Thyssen – Bornemisza (Ισπανία), Museum Kampa (Τσεχοσλοβακία), National Gallery (Αγγλία), Palace of Versailles (Γαλλία), Rijksmuseum (Ολλανδία), The State Hermitage Museum (Ρωσία), State Tretyakov Gallery (Ρωσία), Tate Britain (Αγγλία), Uffizi Gallery (Ιταλία), Van Gogh Museum (Ολλανδία).

Σίγουρα αξίζει να το μελετήσετε.

Πηγή: www.artaz.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων