ΠΟΥΝ ΣΟΥΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΚΑΫΜΕΝΗ – Πελοποννήσου

Δημοσιεύτηκε στις 18/01/2011 από ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Κατηγορίες : Τραγούδια .

Σαράντα παλικάρια – Στερεά Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις 18/01/2011 από ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Κατηγορίες : Τραγούδια .

Ελληνικός παλμός

Δημοσιεύτηκε στις 18/01/2011 από ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Κατηγορίες : Ελληνικός Παλμός, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Harburg .

Αγαπητοί αναγνώστες, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, μέλη και φίλοι του συλλόγου,αγαπητά μας παιδιά, η έκδοση αυτού του φυλλαδίου είναι μία πρωτοβουλία του Δ.Σ. σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου Harburg.

Στόχος μας είναι η καλύτερη ενημέρωση των μελών, των γονέων των μαθητών, των φίλων του συλλόγου και όλων των Ελλήνων της περιφέρειάς μας. Το φυλλάδιο αυτό θα περιέχει τις δραστηριότητες του συλλόγου που έχουν γίνει και πρόκειται να γίνουν, θα γίνεται ενημέρωση για ό,τι νεότερο αφορά το σχολείο, θα περιλαμβάνει διάφορες ανακοινώσεις και ψυχαγωγικά θέματα για μικρούς και μεγάλους, το πρόγραμμα της κουζίνας και άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν τους Έλληνες του Harburg. Με την αντίστοιχη ανταπόκριση και υποστήριξή σας, ευελπιστούμε στη μηνιαία έκδοσή του.
Στην προσπάθειά μας αυτή, θα μπορούσατε να συμμετέχετε κι εσείς με τυχόν ιδέες και προτάσεις.
Επίσης αν είστε επαγγελματίες και ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε μέσω του φυλλαδίου μας, ευχαρίστως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ευχόμαστε ότι θα χαιρετήσετε την προσπάθειά μας αυτή!

Με φιλικούς χαιρετισμούς το Δ.Σ.

Τεύχος 1ο – Ιανουάριος 2011

Τεύχος 2ο – Φεβρουάριος 2011

Τεύχος 3ο – Μάρτιος 2011

Τεύχος 4ο – Απρίλιος 2011

Τεύχος 5ο – Μάιος 2011

Βασίλης Τσιτσάνης

Δημοσιεύτηκε στις 18/01/2011 από ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Κατηγορίες : Βιογραφίες .


Πραγματικό όνομα Βασίλης Τσιτσάνης
Γέννηση 18 Ιανουαρίου 1915 Τρίκαλα, Ελλάδα
Θάνατος 18 Ιανουαρίου 1984 (69 ετών) Λονδίνο, Αγγλία
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης Τραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματα Ρεμπέτικο

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ου αιώνα( του οποίου τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα). Ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και της λαϊκής μουσικής.

Βιογραφία
Ο Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915. Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική και έμαθε μαντολίνο και βιολί και φυσικά μπουζούκι. Το φθινόπωρο του 1936 ο Τσιτσάνης επισκέπτεται την Αθήνα. Κύριος σκοπός του είναι να σπουδάσει Νομική, αλλά γρήγορα τον κερδίζει η μουσική. Οι πρώτες του επιρροές είναι τα τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου και του Μάρκου Βαμβακάρη. Πρώτη του εμφάνιση γίνεται στο μαγαζί «Μπιζέλια» ενώ σύντομα γνωρίζει τον σπουδαίο αλλά αδικημένο από την Ιστορία τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο. Ο Περδικόπουλος τον πηγαίνει στην Odeon όπου ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια. «Σ’ έναν τεκέ μπουκάρανε» είναι η πρώτη ηχογράφηση του Τσιτσάνη. Την περίοδο 1937-1940 γράφει καταπληκτικά τραγούδια τα οποία ηχογραφεί με τις φωνές του Δημήτρη Περδικόπουλου, και των άλλων σπουδαίων τραγουδιστών εκείνης της εποχής Στράτου Παγιουμτζή, Μάρκου Βαμβακάρη Στελλάκη Περπινιάδη με τους οποίους σε πολλές ηχογραφήσεις ο Τσιτσάνης συμμετέχει σαν δεύτερη φωνή. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ο Τσιτσάνης έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπου για ένα μεγάλο διάστημα είχε δικό του μαγαζί, το ‘Ουζερί ο Τσιτσάνης’, στη διασταύρωση Παύλου Μελά και Τσιμισκή, που έγινε διάσημο. Εκεί έγραψε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του, τα οποία ηχογραφήθηκαν μετά την λήξη του πολέμου.

Το 1946 εγκαθίσταται ξανά στην Αθήνα και αρχίζει να ηχογραφεί. Δίπλα του έγιναν ευρέως γνωστοί τραγουδιστές όπως η Σωτηρία Μπέλλου,η Ιωάννα Γεωργακοπούλου η Μαρίκα Νίνου και ο Πρόδρομος Τσαουσάκης.

Τα επόμενα χρόνια ο Τσιτσάνης γνώρισε ευρύτατη αποδοχή. Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου του 1984 στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για εγχείρηση, και κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Το βαπόρι απο την Περσία – Τσιτσάνης Βασίλης

Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος

Το βαπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία Τόννοι έντεκα γεμάτο με χασίσι μυρωδάτο

Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια Βρε κουρνάζε μου τελώνη τη ζημιά ποιός τη πληρώνει

Και σ’ αυτή την ιστορία μπήκαν τα λιμεναρχεία Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια

Ήταν προμελετημένοι καρφωτοί και λαδωμένοι Δυο μεμέτια, τα καημένα, μεσ’ στο κόλπο ήταν μπλεγμένα Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση