Οι καταρτιζόμενοι του Δ’ Εξαμήνου του τμήματος Βοηθός Φυσικοθεραπείας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτών τους κ. Σιδηρόπουλου Αναστάσιου και κ. Τσικουδή Γεωργίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΓΝ Ιπποκράτειο την Τρίτη 13/3/2018.

Στο Α’ μέρος της επίσκεψης, παρακολούθησαν μικρή διάλεξη με θέμα τη δομή του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, τη δομή και το οργανόγραμμα του νοσοκομείου, τη θέση της φυσικοθεραπείας στο τμήμα παραϊατρικών επαγγελμάτων και τη διαθεσιμότητα του νοσοκομείου για την υποδοχή των καταρτιζόμενων που επιθυμούν να κάνουν πρακτική άσκηση.

Σο Β’μέρος τηςεπίσκεψης επισκεφτήκαμε τους χώρους του φυσικοθεραπευτηρίου του Νοσοκομείου και ήρθαμε σε επαφή με εργαζόμενους στο χώρο (μόνιμους φυσικοθεραπευτές αλλά και φοιτητές – καταρτιζόμενους που κάνουν πρακτική άσκηση). Με τη βοήθειά τους παρακολουθήσαμε τις θεραπείες των ασθενών που βρίσκονταν στο χώρο και με τη χρήση φυσικών μέσων όπως τα λέιζερ, τα μαγνητικά πεδία και την ηλεκτροθεραπεία.

Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Νοσοκομείου που μας φιλοξένησε και συνέβαλε στην επιτυχία της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων