Η γιορτή της μητέρας

Η Γαία, ή η μητέρα γη, ήταν η μεγάλη θεά των πρώτων Ελλήνων. Αντιπροσώπευσε τη γη και λατρεύτηκε ως καθολική μητέρα. .Η Γη για τους Αρχαίους Έλληνες ήταν η υπέρτατη Θεά  και ήταν αυτή που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της πρώτης γενιάς των πλασμάτων. Ήταν η μητέρα των Γιγάντων, των Τιτάνων και του Ωκεανού.  Από την αρχαϊκή ακόμα εποχή λατρεύτηκε ως μητέρα όλων των ζωντανών πλασμάτων αλλά και του Ουρανού. Αυτή ήταν που γέννησε το Πέλαγος, τον Πόντο και τα Όρη, καθώς και πολλά τέρατα, όπως η Έχιδνα και οι Σειρήνες.

Σύμφωνα με τον Ησίοδο, η Γαία προϋπήρχε. Μαζί με το Χάος που συμβολίζει το χώρο του Σύμπαντος και με τη βοήθεια του ¨Έρωτα, της κινητήριας δύναμης που ενώνει και μεταμορφώνει, δημιούργησαν τον Ουρανό.. Η Γη παρότρυνε το γιο της Κρόνο να πάρει την εξουσία από τον πατέρα του τον Ουρανό τον οποίο μάλιστα ευνούχισε. Από σταγόνες αίματος του Ουρανού η Γη γέννησε τους Γίγαντες και τις Ερινύες. Όταν αργότερα ο Κρόνος, φοβούμενος μήπως χάσει την εξουσία απ’ τα παιδιά του, τα καταβρόχθιζε, η Γη διέσωσε το Δία στην Κρήτη και, όταν μεγάλωσε, τον παρότρυνε να αναλάβει την εξουσία με τη συγκατάθεση των άλλων θεών.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η Γη είναι ένας ο μοναδικός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που φιλοξενεί νοήμονα ζωή.

Γιορτή της μητέρας 2020: Είναι η ημέρα που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ξεχωριστή ημέρα του εορτασμού των μητέρων, των ανθρώπων που μας φέρνουν στη ζωή. Η γιορτή της μητέρας είναι κινητή εορτή και στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Για το 2020 η γιορτή της μητέρας πέφτει την Κυριακή 10 Μα’ί’ου.

Γιορτή της μητέρας: Γιατί είναι διαφορετική σε κάθε χώρα;

Ζωγραφίζω τη μαμά μου όπως τη σκέφτομαι και φτιάχνω ένα μπουκέτο με λουλούδια για να της το χαρίσω.
Πατήστεπάνω στο link για να δείτε μέσα απο ένα διαδραστικό πίνακα περισσότερα για τη γιορτή της μητέρας
https://www.thinglink.com/scene/1314862087209484290