Stamatia Geronatsiou

3ο Nηπιαγωγείο Ρεθύμνου

“Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” eTwinning 2019-20

Ιούλ 20205

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια παρέα δέκα ξεχωριστών ζωγράφων του κόσμου αυτού, μια παρέα γνωστή και αγαπημένη που συνάντησε την παλέτα των παιδιών 20 Νηπιαγωγείων από μια χώρα λουσμένη στο φως και στο γαλάζιο, μια χώρα σαν ζωγραφιά, την Ελλάδα μας.

Οι ζωγράφοι μήνα μήνα κρατούσαν συντροφιά στα παιδιά και μαζί δημιούργησαν έργα παιδικά γεμάτα τέχνη και καρδιά.

Ξεκίνησε ο Georges-Pierre Seurat, ο ζωγράφος που ζωγράφιζε με τελείες , συνέχισε ο Paul Klee με τη γραμμή που είναι μια κουκίδα που πάει βόλτα όπως έλεγε, να τος ο Robert Delaunay με σχέδια γεμάτα ρυθμό και ακολουθεί ο Piet Mondrian  με γραμμές και χρώματα, αυτά του φαίνονταν αρκετά, παίρνει σειρά ο Pablo Picasso που ήξερε πως όλα τα παιδιά είναι καλλιτέχνες και βλέπουν καλύτερα από τους μεγάλους και ο Miro κοντά του με τα περίεργα όλο λαμπερά χρώματα πλάσματά του και ένα μάτι να βλέπει παντού.Ο Matisse  στην πολυθρόνα του με το ψαλίδι του ετοιμάζει τα κολλάζ και έρχεται ο Vincent van Gogh παίρνοντας  έμπνευση από τον έναστρο ουρανό και τα ηλιοτρόπια.Πάσχα ,Θεού εποχή και ο  μοναδικός Δομήνικος Θεοτοκόπουλος υμνεί με την τέχνη του τα Άγια Πάθη και εμπνέει τα παιδιά μας .Κλείνει η συντροφιά με τα φωτεινά, χρυσά χρώματα του  Gustav Klimt στης  μανούλας την ονειρεμένη αγκαλιά.

«Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων» ξεχωριστή και αγαπημένη παρουσιάζει τις τελικές παρουσιάσεις των 20 συνεργαζόμενων σχολείων μας με τα έργα-δημιουργίες των δικών μας καλλιτεχνών, των παιδιών μας. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!!!

 

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση συνεργατών toυ έργου “Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” στο etwinning live

https://www.youtube.com/watch?v=OGbIhxbvWaw

από κάτω από: Δραστηριότητες και προγράμματα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” eTwinning 2019-20    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων