Stamatia Geronatsiou

3ο Nηπιαγωγείο Ρεθύμνου

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ε’ Δραστηριότητα μέρος α’ “Καλό Πάσχα”

Απρ 202012
Copy of Spring College Party Invitation Design – Made with PosterMyWall

<<Θε μου Πρωτομάστορα, μέσα στις πασχαλιές και Συ

Θε μου Πρωτομάστορα, μύρισες την Ανάσταση.>> Ο. Ελύτης

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς,

καθώς πλησιάζουν οι Άγιες μέρες του Πάσχα συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και να περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά.

Τέτοιες μέρες τα σχολεία μας  θα πλημμύριζαν από μυρωδιές <<λαζαράκια, κουλουράκια>>, τα χεράκια μας θα δούλευαν πυρετωδώς <<κάρτες, καλαθάκια, λαμπάδες,  όμορφους στολισμούς>>, θα συζητούσαμε για τα γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας στην παρεούλα μας , θα βάφαμε πασχαλινά  αυγά μας και θα αποχαιρετιζόμαστε με μία ευχή: Kαλό Πάσχα!

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου Καλό Πάσχα σας ευχόμαστε και φέτος από τα σπίτια μας, με ασφάλεια και προσοχή προσφέροντάς σας με πολλή αγάπη υλικό που μας φέρνει κοντά στα Άγια Πάθη και στην Ανάσταση του Κυρίου μας γνωστοποιώντας μας τα ήθη και έθιμα μας. 

Ε’Δραστηριότητα μέρος α:

<< Καλό Πάσχα>> 8-30 Απρίλη 2020

Η συνεργατική μας παρουσίαση για τα ήθη και έθιμα του Πάσχα έγινε με μεγάλη αγάπη από εμάς σε συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με τις συναδέλφους των 4ου 

Νηπιαγωγείου και 13ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου, τις οποίες ευχαριστούμε από καρδιάς. Παρακαλούμε διαβάσετε, απολαύστε και συζητείστε αυτή την παρουσίαση με τα παιδιά καθώς είναι στο πνεύμα των ημερών διανθισμένη με κείμενα, εικόνες και videos σχετικά με τη γιορτή και κατάλληλη για το επίπεδό τους.

Η παρουσίαση  στο τέλος της παρούσας ανάρτησης.

Παρακαλούμε, στείλετε μας μία φωτογραφία σχετική με κάποιο έθιμο που θα βιώσετε μαζί με τα παιδιά φέτος μέσα από το σπίτι π.χ. βάψιμο αυγών, κουλουράκια… (Παρακαλούμε στις φωτογραφίες όχι πρόσωπα)

-Τα παιδιά μας καλούνται να στείλουν ευχές για το Πάσχα όπως αυτά επιλέξουν π.χ. ζωγραφίζοντας, κάνοντας μία κατασκευή…με ό,τι υπάρχει στο σπίτι… με όποιο τρόπο θέλει το καθένα.

Πασχαλινά ήθη και έθιμα Απρίλης 2020



Λήψη αρχείου

 

από κάτω από: Δραστηριότητες και προγράμματα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ε’ Δραστηριότητα μέρος α’ “Καλό Πάσχα”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων