ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ε’ Δραστηριότητα μέρος β’ «Πάσχα με τους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»

<<Θε μου Πρωτομάστορα, μέσα στις πασχαλιές και Συ

Θε μου Πρωτομάστορα, μύρισες την Ανάσταση.>>

Ο. Ελύτης

Ε’Δραστηριότητα μέρος β’ «Πάσχα με τους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»  8-30Απριλίου
Παρουσιάζουμε  το video «Πάσχα με τους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» το οποίο ανήκει στο έργο μας eTwinning «H παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων» και δημιουργήθηκε από τις συνεργάτιδες εκπαιδευτικούς του έργου των 12ου, 15ου Νηπιαγωγείων Γαλατσίου και 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. 
-Παρακαλούμε δείτε μαζί με τα παιδιά το video,αφήστε την τέχνη του El Greco να σας αγγίξει, συζητείστε μαζί τους τι ένιωσαν και καταγράψτε τα συναισθήματά τους. Παρατηρείστε τους πίνακες, τα πρόσωπα και την έκφρασή τους ,τα ζωντανά χρώματα και ενθαρρύνετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν ό.τι τους έκανε εντύπωση.
-Παρακαλούμε στείλετε μας συναισθήματα, σκέψεις (σε μορφή Word), ζωγραφιές των παιδιών σχετικές με το θέμα.
Ο παρακάτω σύνδεσμος link οδηγεί στο video:  Πάσχα μέσα από τους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου: 
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αποτυπώνει με τα χρώματα και τα πινέλα του τόσο παραστατικά στον καμβά, μεγάλα και σημαντικά γεγονότα των Παθών του Χριστού.Ο Μυστικός Δείπνος, Ο Κήπος της Γεσθημανή, Η Σύλληψη του Ιησού, Η Σταύρωση, Η Ταφή , η Ανάσταση έχουν αποδοθεί με μοναδικό τρόπο από τον ζωγράφο μας.
Λίγα λόγια για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ηράκλειο Κρήτης, 1 Οκτωβρίου 1541-Τολέδο 7 Απριλίου 1614), γνωστός επίσης με τo ισπανικό προσωνύμιο El Greco, δηλαδή Ο Έλληνας, ήταν Κρητικός ζωγράφοςγλύπτης και αρχιτέκτονας της Ισπανικής Αναγέννησης. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από την Ελλάδα, δημιουργώντας τα περισσότερα έργα του στην Ιταλία και στην Ισπανία. Εκπαιδεύτηκε αρχικά ως αγιογράφος στο Ηράκλειο, που αποτελούσε τότε τμήμα της ενετικής επικράτειας, και αργότερα ταξίδεψε στην Βενετία. Στην Ιταλία επηρεάστηκε από τους μεγαλύτερους δασκάλους της ιταλικής τέχνης, όπως τον Τιντορέττο και τον Τιτσιάνο.Το 1577 εγκαταστάθηκε στο Τολέδο, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του και ολοκλήρωσε ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του.
Δημιουργός που δεν ξέχασε ποτέ τη μακρινή πατρίδα του ο Θεοτοκόπουλος, την Ελλάδα και την Κρήτη, επέμενε να μιλάει Ελληνικά. 
Περισσότερα για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στο video παρουσίασής του από τις συνεργάτιδες εκπαιδευτικούς των 12ου,15ου Νηπιαγωγείων Γαλατσίου και 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών από το έργο μας «Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων» eTwinning 2019-20.
online παιδαγωγικά παιχνίδια του έργου eTwinning «Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων» 2019-20

2 σχόλια στο “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ε’ Δραστηριότητα μέρος β’ «Πάσχα με τους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»

Αφήστε μια απάντηση