Stamatia Geronatsiou

3ο Nηπιαγωγείο Ρεθύμνου

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Δ’ Δραστηριότητα, ‘Εναστρη νύχτα Van Gogh eTwinning 2019-20 ‘ Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων’

Απρ 20208
Copy of Spring College Party Invitation Design – Made with PosterMyWall

Δ’ Δραστηριότητα :<< Ταξιδεύω στην έναστρη νύχτα του Van Gogh και ονειρεύομαι>> 3-7 Aπριλίου 2020

 

Η Έναστρη Νύχτα είναι ελαιογραφία σε καμβά του Ολλανδού μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ. Φιλοτεχνημένος τον Ιούνιο του 1889, απεικονίζει τη θέα από το δυτικό παράθυρο του δωματίου του  μόλις πριν την ανατολή του ηλίου, με την προσθήκη ενός εξιδανικευμένου χωριού.Εκτίθεται στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στην Nέα Υόρκη από το 1941 και αποκτήθηκε μέσω του κληροδοτήματος Λίλι Π. Μπλις. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του Βαν Γκογκ και είναι ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες στην ιστορία του Δυτικού πολιτισμού.
Ο πίνακας απεικονίζει μια νυχτερινή σκηνή με έντεκα δίνες αστεριών και ένα φωτεινό κίτρινο μισοφέγγαρο. Στο φόντο υπάρχουν λόφοι, στη μέση του εδάφους υπάρχει μια φεγγαρόλουστη πόλη με μια εκκλησία με το καμπαναριό και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η σκούρα πράσινη σιλουέτα ενός κυπαρισσιού.
Οδηγίες δραστηριότητας
Το παιδί καλείται με τους γονείς του να δει, να παρατηρήσει τον πίνακα του Van Gogh » Έναστρη νύχτα» ακολουθώντας τις παρακάτω προτεινόμενες ερωτήσεις:
–Ποια είναι τα στοιχεία του πίνακα;
Τα φώτα των σπιτιών είναι αναμμένα, τι κάνουν οι άνθρωποι μέσα εκεί;
-Τι σκεφτόταν ο Van Gogh όταν κοιτούσε τον ουρανό;
-Αν μιλούσαν τα αστέρια τι θα έλεγαν;
Στη συνέχεια κουβεντιάζοντας με το παιδί του ζητούμε να μας περιγράψει ένα όνειρο ή μια επιθυμία του και τα καταγράφουμε.Αυτά τα όνειρα και οι επιθυμίες, παρακαλούμε, θα σταλούν σε γραπτή μορφή σε μορφή Word  στο e-mail με το όνομα του παιδιού ως εξής:
Όνομα:
Όνειρο ή επιθυμία:
To κείμενο μπορεί να είναι μία πρόταση, δύο ή και περισσότερες έως μία παράγραφος. 
 
Η δραστηριότητα παρακαλούμε να παραδοθεί έως την Τρίτη 7 Απρίλη 2020.
Με αγάπη ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου
Προτάσεις ιδέες για δραστηριότητες σχετικά με τον πίνακα:
-Ζωγραφική  των παιδιών  χρησιμοποιώντας κυματιστές και σπειροειδείς πινελιές.
-Με πηλό ή πλαστελίνη προσπαθούν τα παιδιά να κάνουν τον έναστρο ουρανό και το αποτέλεσμα δεν θα είναι για τα μάτια  μόνο αλλά και για τα  χέρια.
Σημείωση: Οι ιδέες προτάσεις καθώς και  ο σχεδιασμός όλης της δραστηριότητας βασίστηκε στο έργο e-Twinning  «H παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων» 2019-20 που συμμετέχει το σχολείο μας και στο σχετικό του
«Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων» :  https://stamatia-anna.blogspot.com/ 
από κάτω από: Δραστηριότητες και προγράμματα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Δ’ Δραστηριότητα, ‘Εναστρη νύχτα Van Gogh eTwinning 2019-20 ‘ Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων’    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων