Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών

Δημοσιευμένο στις 19 Ιουλίου 2010 Κατηγορία: Γενικά από ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΑΣ

Παρουσίαση του μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών  στο οποίο έχει συνδεθεί το σχολείο, καθώς και στιγμιότυπα από την τελετή των εγκαινίων και της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε.

Τάξη του 2010

Δημοσιευμένο στις 3 Ιουλίου 2010 Κατηγορία: Γενικά από ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=9LeQiSRivow

Η τάξη που αποφοίτησε το 2010 από το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Το video είναι μη καταχωρημένο στο youtube, μπορείτε να το δείτε με τη χρήση του παραπάνω συνδέσμου. Δεν εμφανίζεται σε αναζητήσεις και θεματικές λίστες.

Έκθεση έργων ζωγραφικής και τεχνολογίας

Δημοσιευμένο στις 2 Ιουλίου 2010 Κατηγορία: Γενικά από Χριστίνα Ντούκα

Στις 28/6/2010  έγινε η τελική παρουσίαση των προγραμμάτων του σχολείου μας , απονομή απολυτήριων και αναμνηστικών στους μαθητές της Γ τάξης, αθλητικοί αγώνες και μουσική συναυλία. Παράλληλα λειτούργησε έκθεση με τα έργα ζωγραφικής και τεχνολογίας των μαθητών του σχολείου καθώς και με τα έργα από σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά.

το σχολείο που σκοτώνει τη δημιουργικότητα

Δημοσιευμένο στις 28 Ιουνίου 2010 Κατηγορία: Γενικά από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΕΤΑΣ

Αμφιταλαντεύτηκα αν θα έπρεπε να το βάλω σαν σχόλιο στο θέμα με τις αλλαγές που προτείνουν Σήλια, Ξένια , Δήμητρα και Χριστίνες…
αλλά επειδή δεν ήθελα να χαθεί μέσα στις απαντήσεις και πιστεύω ότι έχει εξαιρετικές ιδέες και πολύ όμορφα διατυπωμένες για το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα προτείνω να παρακολουθήσουμε την ομιλία του Κεν Ρόμπινσον ο οποίος αναφέρεται στο σχολείο που σκοτώνει τη δημιουργικότητα
http://www.ted.com/talks/lang/gre/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html
«Ουσιαστικά Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.»

Δημήτρης :-))

Δίκτυο σχολικής καινοτομίας

Δημοσιευμένο στις 16 Ιουνίου 2010 Κατηγορία: Γενικά από ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΑΣ

http://schoolnet.protovoulia.org/

Στην αρχική σελίδα του ιστοχώρου του δικτύου σχολικής καινοτομίας βρίσκεται η παρουσίαση στα Ιωάννινα και οι συνεντεύξεις των διοργανωτών και των μαθητών του σχολείου που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις των προγραμματων ΑΠΕΙΡΕΣ και SchIP.

Αθλητικές δραστηριότητες 11/5/2010

Δημοσιευμένο στις 18 Μαΐου 2010 Κατηγορία: Γενικά από ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΑΣ

 

Την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς μια σειρά από αθλητικές και άλλες δραστηριότητες διοργανώθηκαν στο σχολείο. Ας ρίξουμε μια ματιά και ας προσέξουμε και το χορευτικό με την αυτοσχέδια μικροφωνική.

Παίδες να είστε όλοι καλά και να ξέρετε κάτι πολύ απλό: στα σχολεία που είχαμε την τύχη να συναντηθούμε όλοι μας θα έχουμε κάτι ευχάριστο να θυμόμαστε και όλοι μας δώσαμε και πήραμε πολύτιμα και ανεκτίμητα πράγματα.

Χρήστος 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Φωτογραφίες Σιαφαρίκας Θεόδωρος Video Σούλη Λένια

Ατομικά Αγωνίσματα

Δημοσιευμένο στις 18 Μαΐου 2010 Κατηγορία: Γενικά από Μαριάνα Κωνσταντίνου

Υπάρχουν και τα ατομικά αγωνίσματα όπως η κωπηλασία και ο στίβος που απαιτούν σκληρή δουλειά και πολλές ώρες απασχόλησης εκτός σχολείου.

Τάσος Μαριάννα  5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Σχολικός αθλητισμός (προτάσεις για βελτίωση)

Δημοσιευμένο στις 16 Μαΐου 2010 Κατηγορία: Γενικά από Ιωάννης Αγγέλης

 

Για μια καλύτερη εικόνα στο σχολικό αθλητισμό είναι αναγκαία η δημιουργία νέων και η βελτίωση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στα σχολεία  καθώς και η αξιοποίηση των σχολικών προαύλιων χώρων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της μαζικής και ελεύθερης άθλησης των μαθητών τις ελεύθερες ώρες.

Αλλαγή των σχολικών αγώνων με περισσότερους σχολικούς  αγώνες τόσο μέσα στο σχολείο όσο και  σε περιφερειακό επίπεδο (με την  συμμετοχή περισσότερων παιδιών που δεν βρίσκονται  σε κάποιο σύλλογο), προσθήκη και άλλων αθλημάτων στα σχολικά πρωταθλήματα, στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την οργάνωση αθλητικών πρωταθλημάτων  (π.χ. διοργάνωση ανωμάλου δρόμου, ποδηλατικοί αγώνες, κολυμβητικοί αγώνες, αγώνες στίβου  κ.τ.λ.).

 

Γιάννης,  Αλέξανδρος,  Γιάννης,  Γιώργος, Γιάννης , Σωτηρία, Κωνσταντίνος

Παρουσίαση ΑΠΕΙρεΣ SCHIP

Δημοσιευμένο στις 11 Μαΐου 2010 Κατηγορία: Γενικά από ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΑΣ

 

ΑΠΕΙρεΣ (2009-2010)

Ανατρεπτικές Πηγές Ενέργειας Ιστολόγια Δράσης συνεργασίας Σχολείων Διασχολικό πρόγραμμα που υλοποιείται στα πλαίσια του Δικτύου σχολικής καινοτομίας από το Γυμνάσιο Σχηματαρίου και το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Οι μαθητές αναρτούν συζητούν παρουσιάζουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

SCHIP (2008-2009)

SCHimatari Ioannina Proastio Διασχολικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Δικτύου σχολικής καινοτομίας από το Γυμνάσιο Σχηματαρίου  το 3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το Γυμνάσιο Προαστίου Καρδίτσας.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων έγινε στις 7/5/2010 στα Ιωάννινα στα πλαίσια της ημερίδας του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας

Μια άποψη για το σχολείο του 21ου αιώνα

Δημοσιευμένο στις 5 Μαΐου 2010 Κατηγορία: Γενικά από Χρήστος Πούλιας

 

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων καταθέτουν τη δική τους άποψη για το σχολείο, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και τις προσδοκίες τους

Μοντάζ μουσική επιμέλεια Πούλιας Χρήστος

Επόμενη σελίδα »