Ένα ενδιαφέρον και άκρως διαφωτιστικό άρθρο πέτυχα χτες στο περιοδικό Κτήμα & Κήπος (διμηνιαίο περιοδικό που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής, τεύχος 18, σελ. 46-55, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014) σχετικά με το δίκοκκο σιτάρι (Triticum turgidum ssp. dicoccum) το οποίο χαίρει της ευρύτερης εκτίμησης ως η αρχαία ποικιλία ζέα ή ζειά…Κι επειδή κατακλυζόμαστε από κάμποσους μύθους ως προς τα αρχαία «ντυμένα» σιτάρια, θα σας πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο αυτό (σας το δίνω στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.mediafire.com/?bit8a7b1pntt1a3 ), ώστε να αποσαφηνίσετε κάποια δεδομένα! Για μένα πάντως το αλεύρι του δίκοκκου σιταριού είναι όντως ιδανικό για την παρασκευή των δικών μου ζυμαρικών.
Αφήστε μια απάντηση