ΠΕΡΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

απονομή βραβείων για τον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας

Δεκ 201921

 

 

Με το 1ο βραβείο του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος του Ιδρύματος Λασκαρίδη – που συνοδευόταν και από επιταγή 1000 ευρώ – τιμήθηκε την Κυριακή «ο παππούς μου ο Σόκιαλης», το διήγημα της Ερμιόνης Γιαβρίμη, μαθήτριας της Β΄τάξης του Γυμνασίου Θερμής. Η τελετή βράβευσης έγινε στα γραφεία του ιδρύματος στον Πειραιά, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, των γονέων των μαθητών, φίλων, συγγενών τους κ.λ.π.

Προλογίζοντας το κείμενο η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πανάρετου σημείωσε, ότι όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής αναρωτήθηκαν «αν συνέβησαν στην πραγματικότητα τα περιστατικά, που περιγράφονται στο διήγημα ή τα έπλασε με τα φαντασία της η μαθήτρια» . Μάλιστα δεν αποκάλυψε το τέλος του διηγήματος, με αποτέλεσμα το κοινό να ξεσπάσει σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, όταν τέλειωσε η ανάγνωση της ιστορίας.

Την Ερμιόνη συγχάρηκαν πολλοί γονείς μαθητών που παραβρέθηκαν για την απόφασή της να ερευνήσει, να μάθει και να καταγράψει την ιστορία του προγόνου της . Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και αναμνηστικών δώρων στους μαθητές που πήραν τα βραβεία (3 για το Γυμνάσιο και 3 για το Λύκειο).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου  Θερμής συγχαίρει την μαθήτρια του σχολείου μας για τη μεγάλη της διάκριση.

από κάτω από: ανακοινώσεις| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο απονομή βραβείων για τον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων