Elia's blog

8 Απριλίου 2015

Τα Μπλόγκς που σας συστήνω!

Για όσους παίζουν minecraft:   https://blogs.sch.gr/georganasc/

Για τα καλύτερα ανέκδοτα  και άλλα: https://blogs.sch.gr/vardakisem/

Για ο,τι αλλο θελήσετε :  https://blogs.sch.gr/zourosefst/

Οδηγοί ταξί στο στόχαστρο σπείρας νεαρών ληστών

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Λιοσίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Στις 4 και στις 5 Απριλίου συνελήφθησαν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 16 και 19 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ημεδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί.

Ειδικότερα, οι δράστες μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τα οδηγούσαν στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και του Ασπροπύργου, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλων ή μαχαιριών, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει εννέα ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί.

Η σπείρα με τη λεία των 350.000

Η αστυνομία στο Ηράκλειο Κρήτης, εξάρθρωσε σπείρα που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από αστυνομική επιχείρηση στους Νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ το οικονομικό όφελος από τις παράνομες δραστηριότητες, της ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Λογαριασμό στο Twitter απέκτησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Λογαριασμό στο Twitter απέκτησε πλέον η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το όνομα της υπηρεσίας στο κοινωνικό δίκτυο είναι «cyberalertGR» και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων που έχει αναπτύξει για την επικοινωνία με το κοινό.

Βασικός στόχος της ενέργειας αυτής είναι η άμεση και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των πολιτών για νέους κινδύνους, αλλά και για τάσεις στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος, που ανακύπτουν καθημερινά στο διαδίκτυο.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ενημερώσουν άμεσα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής στο διαδίκτυο.

25 Φεβρουαρίου 2015

Georganasc

Γεια σε όλους, είμαι το νέο μέλος του blog!

😀

Αν παίζεται Minecraft τότε επισκεφτείτε και το δικό μου blog!

blogs.sch.gr/georganasc/

15 Δεκεμβρίου 2014

Ενα χαρτί που δεν χρειάζεται μελάνη!

Μια ομάδα ερευνητών από την Καλιφόρνια αποκάλυψε τη δημιουργία ενός νέου τύπου επανεγγράψιμου χαρτιού, το οποίο δεν απαιτεί τη χρήση μελανιού.

Οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι ακόμη και σε πρώιμη πρωτότυπη μορφή μπορεί να επανεγγράψει κανείς στο χαρτί αυτό 20 φορές χωρίς να επηρεαστεί η ανάλυσή του.

Το χαρτί λειτουργεί με τη χρήση υπεριώδους φωτός, για να φωτολευκανθεί μια χρωστική ουσία που περιέχει, εκτός από τα τμήματα που αποτελούν το κείμενο επάνω σε αυτό.

Επανεγγράψιμο χαρτί που... δεν έχει ανάγκη το μελάνιhttp://youtu.be/wnCyTb6bgJA

12 Δεκεμβρίου 2014

Τρομερή καραμπόλα στο Σχηματάρι!!!

Φοβερή καραμπόλα στο σχηματάρι.Μία νεκρή και δύο βαρία τραυματισμένοι τραυματίες.Στη καραμπόλα μπλέχτηκαν  δεκάδες ΙΧ καθώς και δύο λεωφορεία μαζί με ένα φορτηγό !

2 Δεκεμβρίου 2014

Τέχνη για όλους

Από τα ομορφότερα αντικείμενα που παραπέμπουν σε γιορταστική ατμόσφαιρα καιλατρεμένες από μικρά αλλά και …μεγαλύτερα παιδιά οιγυάλινες χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες.

Αυτές που μπορείτε να φτιάξετε με πολύ απλά και οικονομικά υλικά μόνοι σας, δεν θα διαθέτουν βεβαίως το ολοστρόγγυλο σχήμα των έτοιμων snow globes που θα βρείτε στο εμπόριο, αλλά δεν θα υστερούνσε τίποτα, θα είναι πολύ πιο πρωτότυπες και με την επιπρόσθετη αξία που έχει κάθε χειροποίητη κατασκευή είτε τις χρησιμοποιήσετε για τον γιορτινό στολισμό του σπιτιού είτε για να τις προσφέρετε ως χριστουγεννιάτικο δώρο.


Θα χρειαστείτε:
* Άδεια γυάλινα βάζα με καπάκι
*Μια ισχυρή εποξική κόλλα γενικής χρήσης
Γλυκερίνη (στα φαρμακεία)
* Πλαστικές ή ξύλινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες
Χρυσόσκονη (γκλίτερ) και συνθετικό ψεύτικο χιόνι (σε όλα τα εποχιακά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη)
Απoσταγμένο νερό

1. Κατ΄αρχήν βυθίστε σε ένα ποτήρι νερό, δοκιμαστικά,  όσες φιγούρες και διακοσμητικά θα χρησιμοποιήσετε ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεβάφουν.

Κολλήστε με την κόλλα τα διακοσμητικά στο μέσα μέρος από το καπάκι του βάζου.
Αφήστε να στερεοποιηθεί εντελώς η κόλλα κι αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο ισχυρή είναι περιμένετε αρκετές ώρες πριν προχωρήσετε στην υπόλοιπη διαδικασία και αφού πριν δοκιμάστε να κουνήσετε την φιγούρα ώστε να βεβαιωθείτε πως έχει κολλήσει γερά, το ασφαλέστερο είναι να αφήσετε τις φιγούρες να κολλήσουν ένα ολόκληρο 24ωρο. Όλες οι κόλλες με ένδειξη «ισχυρή» είναι κανονικά κατάλληλες για αυτήν την χρήση και δεν επηρεάζονται από το νερό, αλλά καλού κακού επιμείνετε λίγο παραπάνω σε αυτό το σημείο απ΄όπου αγοράσετε την κόλλα επιλέγοντας μιας καλής ποιότητας, είναι από τα βασικότερα της όλης κατασκευής. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και αδιάβροχη κόλλα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας/κατασκευών ήθερμοκολητικό πιστόλι.

2. Ρίξτε στο βάζο την χρυσόσκονηκαι το συνθετικό χιόνι και γεμίστε μέχρι μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος με αποσταγμένο νερό και γλυκερίνη. Η αναλογία είναι περίπου 4/1.

Η ποσότητα χρυσόσκονης-χιονιού είναι φυσικά ανάλογητου μεγέθους του βάζου που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά «με το μάτι» θα δείτε πόσο περίπου χρυσόσκονη και χιόνιχρειάζεται, όσο για την γλυκερίνη, που χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει την κίνηση του γκλίτερ και του χιονιού, να τα κάνει δηλαδή ναπέφτουν πιο αργά όταν κουνάτε την χιονόμπαλα, υπολογίστε περίπου 3-4 μεγάλες κουταλιές σε ένα μετρίου μεγέθους βάζο και προτιμήστε να είναι πιθανόν λιγότερη από όσο χρειάζεται κι όχι παραπάνω, γιατί τότε θα κολλήσει μαζί με το γκλίτερ στον πάτο του βάζου.

3. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι το νερό στο βάζο, τοποθετήστε  μια μικρή ποσότητα κόλλας στο σημείο που το καπάκι εφάπτεται και κλείνει το βάζο ώστε να είστε βέβαιοι πως δεν θα ανοίξει, κλείστε σφιχτά το καπάκι και αναποδογυρίστε το βάζο. Εξωτερικά του κλεισίματος, μπορείτε για επιπρόσθετη ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε καισιλικόνη ή κόλλα με θερμοκολλητικό πιστόλι, τοποθετώντας στο σημείο αυτό μια κορδέλα, ένα σχοινάκι ή ένα κομματάκι ύφασμα ώστε να μην φαίνεται η κόλλα.

Eίναι από τις  ευκολότερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, με μικρό κόστος, υπέροχη ιδέα και για δώρα και ανάλογα με τα υλικά και τα χρώματα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μπορείτε να δώσετε στις χιονόμπαλες όποιο ύφος θέλετε, από απολύτως …παιχνιδιάρικο έως όσο επιθυμείτε …σοβαρό.

 

Και σε όσους αρέσουν τα γλυκίσματα…Μπράουνις.

Υλικά για 4-6 άτομα

– 170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τσιπ (περίπου 1 φλιτζάνι) ή χοντροκομμένα γλυκόπικρη σοκολατάκια
– 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε 8 κομμάτια
– 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη – 200 γραμμάρια
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/4 κουταλάκι αλάτι
– 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 128 γραμμάρια

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα φούρνου στη μέση. Ετοιμάζετε ένα ταψί με διαστάσεις 30 x 40 εκ. με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας.

3. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα όχι πάρα πολύ, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά μας.

4. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά με τη σπάτουλα. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Λύτρα για…τον Η/Υ σας

«Ηλεκτρονική προστασία» έχει εμφανιστεί εδώ και λίγες εβδομάδες στη χώρα μας. Χάκερ έφτιαξαν έναν ιό που ονομάζεται Crypto-Wall, ο οποίος κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους υπολογιστές. Στη συνέχεια ζητούν λύτρα, από 1.000-3.000 ευρώ για να τα ξεκλειδώσουν.Το Crypto-Wall είναι λογισμικό τύπου Crypto-Malware και μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις ενός λειτουργικού συστήματος. Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, το οποίο κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα.

 

©2019 Elia's blog Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων