Υψόμετρο και θρεπτική αξία ελαιόλαδου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΜΑΣΤΡΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 9:01 μμ |

 

Μία έρευνα Ισπανών και Πορτογάλων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Composition and Analysis και αναρτήθηκε διαδικτυακά στο ScienceDirect επιβεβαιώνει την άμεση σχέση ανάμεσα στο υψόμετρο στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια της ελιάς και στη συγκέντρωση ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών.

 

Η έρευνα έγινε σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από ελιές ποικιλίας Arbequina που καλλιεργήθηκαν σε 11 περιοχές της Ισπανίας και της Βραζιλίας. Η ανάλυση του ελαιολάδου έγινε από ανεξάρτητα εργαστήρια, τα οποία εξέτασαν τα επίπεδα CoQ10, τοκοφερολών και φαινολικών ενώσεων στα ελαιόλαδα.

Από την ανάλυση των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο καλλιέργειας του ελαιόδενδρου, τόσο μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα CoQ10, τοκοφερολών και φαινολικών ενώσεων στα ελαιόλαδα που παράγονται από τους καρπούς τους. Τα συγκεκριμένα συστατικά είναι γνωστά και αναγνωρισμένα για τις θετικές τους επιδράσεις στην υγεία.

Πηγές :http://www.olivenews.gr

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157517302028

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.