ουσιαστικά σύνθετα με β΄συνθετικό το ' άγω"

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Να συμπληρώσετε τα κενά των φράσεων με το κατάλληλο από τα ουσιαστικά που ακολουθούν (κάποια ουσιαστικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από μία φορές):
προσαγωγή, προαγωγή, περιαγωγή, διαγωγή, εξαγωγή, αγέλη, χορηγός, ουραγός, μεταγωγή, άγημα, απαγωγή,αγωγή, σύναξη, καταγωγή, συναγωγή, αναγωγή, υπαγωγή, άξονας

1. Αν είστε διατεθειμένος να δουλέψετε σκληρά και ν' αναλάβετε επιπλέον ευθύνες, η πολυπόθητη είναι πλέον δική σας.
2. Έγινε του επαγγέλματος του νοσοκόμου στα ανθυγιεινά.
3. Νωρίς το πρωί έγινε υπόπτων στο αστυνομικό κατάστημα για εξακρίβωση ταυτότητας.
4. Η στη μονάδα είναι μια μέθοδος επίλυσης προβλημάτων, που την χρησιμοποιούμε όταν ξέρουμε μια ποσότητα και αναζητούμε την τιμή μιας άλλης μεγαλύτερης ή μικρότερης.
5. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου δεν θα γίνει η « δίσκου» στους ναούς, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, αλλά κάθε μητρόπολη θα συνεισφέρει προαιρετικά κατά το μέτρο των δυνατοτήτων της.
6. Η εργαζομένων για την καταβολή λύτρων αποτελεί συνηθισμένη πρακτική στη νότια Νιγηρία.
7. Προκειμένου να χαρακτηριστεί "κοσμία" η μαθητή, απαιτείται πλήρως θεμελιωμένη αιτιολογία του Συλλόγου των Διδασκόντων, ώστε η απόφαση να είναι αμάχητη σε κάθε περίπτωση.
8. Η μου δεν μου επιτρέπει να σου απαντήσω όπως θα σου άξιζε.
9. Η είναι μια υπηρεσία που μας επιτρέπει όταν βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας να μπορούμε να καλούμε και να δεχόμαστε κλήσεις.
10. Η , το πιο γνωστό και ιερό μέρος της εβραϊκής κουλτούρας, είναι ο τόπος λατρείας της ιουδαϊκής θρησκείας.
11. Πραγματοποιήθηκε κρατουμένων από αστυνομικό κρατητήριο σε κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών με όχημα μεταφοράς προσωπικού.
12. Η οικογένεια Βοναπάρτη είναι ιταλικής , η οποία ανέδειξε στρατηγούς, βασιλιάδες και πολιτικούς. Κορυφαίο μέλος της ήταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης.
13. Ποιος είναι ο θεματικός του κειμένου;
14. Σε κάθε της παρέας γίνεται γλέντι τρικούβερτο.
15. Ο χουλιγκανισμός εμφανίζει συμπεριφορές με στοιχεία .
16. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι αρκετά για την ασφαλών συμπερασμάτων.
17. Το φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα «Στη σκιά των βράχων», μέσα από την συνεργασία του με τους , εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εξέλιξής του και ενισχύει το ισχυρό του όνομα.
18. Ενώ πέρσι η ομάδα μας ήταν , φέτος βρίσκεται σε πολύ καλή σειρά.
19. Κάθε Κυριακή του Ελληνικού Στρατού αποδίδει τιμές κατά την υποστολή της Σημαίας μας στο Λευκό Πύργο.
20. Οι ελληνικές επιβάλλεται να γίνουν θέμα εθνικής προτεραιότητας με στόχο την κατάκτηση και διατήρηση ενός μακροπρόθεσμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις διεθνείς αγορές.