Δράση “Περιβάλλον και Υγεία”

Τη Δευτέρα 22/4/2024 υλοποιήθηκε η δράση “Περιβάλλον και Υγεία” σε συνεργασία με την κ. Χονδρογιάννη Νεοκλεία και την κ. Κοτοπούλη Γεωργία, διατροφολόγο και νοσηλεύτρια αντίστοιχα του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Α’ τάξης κ. Λιάκου Γεωργίας με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της Α΄& Β’ τάξης στο πλαίσιο της συνεργασίας με την υπεύθυνη δασκάλα της Β’ τάξης κ. Παπουτσή Γιώτας.

Στόχος αυτής της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την τροφή, το περιβάλλον και την υγεία. Μέσω μιας όμορφης παρουσίασης με πρωταγωνιστή τον Μηλαράκη, οι μαθητές/τριες έκαναν μια σύντομη αναδρομή στα πολύ παλιά χρόνια γνωρίζοντας τρόπους συντήρησης των τροφών κι έφτασαν ως τις μέρες μας όπου πωλούνται πολλά συσκευασμένα προϊόντα με συντηρητικά και πρόσθετες ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία μας.

1 1

2 1

Κατά τη διάρκεια της δράσης έλαβε χώρα εποικοδομητική συζήτηση, ενώ, στο τέλος, επισημάνθηκε ότι όλα τα τρόφιμα τα τρώμε στην εποχή τους.

3 1

Οι μαθητές/τριες των δύο τάξεων συμμετείχαν ενεργά και χάρηκαν με την υλοποίηση αυτής της δράσης.

4 1

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νεοκλεία Χονδρογιάννη και την κ. Γεωργία Κοτοπούλη για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για την όμορφη παρουσίασή τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *