Τα ζευγαράκια του 6

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες των 2 ατόμων. Αρχικά, μοίρασαν τις 6 ξυλομπογιές μεταξύ τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν τα 6 ψαράκια στις δύο γυάλες με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς.

IMG 20231109 120048

IMG 20231109 121155

Η ιδέα με τα ψαράκια αντλήθηκε από το ιστολόγιο “Τάξη Αστεράτη” και μπορείτε να τη βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο https://taksiasterati.blogspot.com/2014/11/5-13.html

Με τον ίδιο τρόπο επεξεργαστήκαμε τα ζευγαράκια όλων των αριθμών.

Μαθαίνω να γράφω τους αριθμούς 1-10

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης χρησιμοποίησαν τις πλαστικοποιημένες καρτέλες με τους αριθμούς από το 1 έως το 9 προκειμένου να εξασκηθούν στην εκμάθηση γραφής των αριθμών.

IMG 20231108 114936

Οι καρτέλες με τους αριθμούς αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα “Μαθησιακή Παρέμβαση” και μπορείτε να τις βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο https://tinyurl.com/2ysz8maf

1η Ενότητα: Πού είναι ο Άρης;

Κατά τη διάρκεια της 1ης Ενότητας (Πού είναι ο Άρης;), οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης σχημάτιζαν συλλαβές και λέξεις χρησιμοποιώντας τα καρτελάκια με τα γράμματα που τους/τις είχα ετοιμάσει. Ο κάθε μαθητής και η καθεμιά μαθήτρια είχε τη δική του/της γραμματοθήκη.

eikona1eikona3

 

Με την ολοκλήρωση της ενότητας, οι μαθητές/τριες έγραψαν χωρίς να δυσκολευτούν τις λέξεις των εικόνων που είχαμε επεξεργαστεί.

eikona4

eikona5

Επίσκεψη στην Πολεμική Αεροπορία

Με αφορμή την εορτή του Προστάτη Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Πολεμικής Αεροπορίας, το σχολείο μας επισκέφτηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο στις 7/11/2023. Εκεί, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στην έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων.

εικόνα11

εικόνα22

 

 

 

 

 

 

 

Την επόμενη ημέρα, οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από αυτήν την επίσκεψη και κατασκεύασαν τα δικά τους αεροπλανάκια.

εικόνα33

Υλοποίηση δράσης με θέμα τα “Συναισθήματα”

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δασκάλων της Α’ και Β’ τάξης με την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου, υλοποιήθηκε δράση με θέμα τα “Συναισθήματα”.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης, οι μαθητές/τριες των δύο τάξεων αναγνώρισαν τα 5 βασικά συναισθήματα (χαρά, λύπη, έκπληξη, φόβο, θυμό) σε φατσούλες Emoji και ανέφεραν προσωπικές εμπειρίες βίωσης αυτών των συναισθημάτων. Επίσης, μπήκαν στη θέση πρωταγωνιστών που αντιμετώπιζαν προβληματικές καταστάσεις και εξέφρασαν τα συναισθήματα που βίωναν.

Εικόνα1 Εικόνα2 Εικόνα3

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές/τριες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά.