Οι Εκλογές της Τάξης μας

Δημοσιευμένο στις 11 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

 

 

 

Πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιηθήκαν οι εκλογές της τάξης μας. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Η δασκάλα μας είχε ετοιμάσει ψηφοδέλτια, όπως στις κανονικές εκλογές, όπου είχε γράψει επάνω τα ονόματα των υποψήφιων. Είχε φτιάξει κάλπη, ντύνοντας ένα κουτί με μπλε χαρτόνι και τοποθετώντας επάνω μια ταμπέλα όπου έγραφε  «ΕΚΛΟΓΕΣ 2017-2018». Τέλος τοποθέτησε δύο θρανία στη σειρά στο μπροστινό μέρος της τάξης, και έβαλε εκεί να κάθονται τέσσερα παιδιά, που πήραν τον ρόλο της εφορευτικής επιτροπής . Στα παιδιά που έπαιζαν αυτόν το ρόλο μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες που έχουν τα άτομα της εφορευτικής επιτροπής. Ο ένας ανέλαβε να μοιράζει τα ψηφοδέλτια, ο άλλος να διαγράφει τα ονόματα των παιδιών από την λίστα του, ο επόμενος κατέγραφε τα ονοματεπώνυμα σε ένα χαρτί και ο τελευταίος έπαιρνε το χαρτί από τον προηγούμενο και το έδινε στο παιδί για να το υπογράψει.

 Η διαδικασία που ακολουθήσαμε μέχρι να ψηφίσουν όλοι οι μαθητές ήταν απλή και επαναλαμβανόμενη. Η δασκάλα μας φώναζε τρία ή τέσσερα ονόματα με αλφαβητική σειρά, τα παιδιά σηκώνονταν όταν άκουγαν το όνομα τους και πήγαιναν στην εφορευτική επιτροπή. Εκεί έπαιρναν  το ψηφοδέλτιο τους, υπέγραφαν και  πήγαιναν πίσω από τη κουρτίνα για να σημειώσουν με έναν σταυρό αυτούς που ήθελαν να ψηφίσουν. Κάθε μαθητής είχε δικαίωμα να συμπληρώσει τρεις σταυρούς, συμπεριλαμβανόμενου και του εαυτού του. Μόλις γινόταν αυτό, δίπλωναν το ψηφοδέλτιο τους και το τοποθετούσαν στην κάλπη, μετά επέστρεφαν στην θέση τους. Όταν όλοι είχαν ψηφίσει, η εφορευτική επιτροπή έβγαλε έξω όλα τα ψηφοδέλτια και άρχισε το μέτρημα των ψήφων που είχε κάθε παιδί. Αν μερικά ψηφοδέλτια είχαν κάποιο λανθασμένο στοιχείο, τότε θεωρούνταν άκυρα. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας αναδείχθηκαν, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας και το μέλος. Όταν ολοκληρώθηκαν οι εκλογές, η δασκάλα μας τράβηξε φωτογραφίες, ώστε να έχουμε αναμνήσεις από αυτές τις όμορφες στιγμές.

Πιστεύω πως αυτή η διαδικασία εκλογών που ακολουθήσαμε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, μιας και τις προηγούμενες φορές που κάναμε εκλογές, δεν τις κάναμε με τέτοιο τρόπο, αλλά  πολύ πιο απλά. Μακάρι να ήμασταν πιο μικροί ώστε να μπορούσαμε να επαναλάβουμε αυτή την διαδικασία, γιατί περάσαμε υπέροχα και θα ήταν πολύ ωραία να ξαναζήσουμε όλα αυτά.

Ελεάννα
Αφήστε μια απάντηση