Μέσα στις φλόγες_Διδώ Σωτηρίου

Δημοσιευμένο στις 5 Μαΐου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

Απαντήστε στα ερωτήματα που θέτει η αφηγήτρια για τους πρόσφυγες. Σήμερα στην πατρίδα μας υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες. Να κάνετε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να προτείνετε λύσεις.

1Οι μετανάστες είναι οι άνθρωποι που λόγω της ανεργίας ή κάποιου  οικονομικού προβλήματος αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να εγκατασταθούν σε μια άλλη χώρα όπου θα αναζητήσουν καλύτερη  τύχη  και θα χτίσουν μια καλύτερη ζωή. Απο την άλλη πλευρά, οι πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που λόγω του πολέμου ή κάποιας φυσικής  καταστροφής αναγκάζονται να αφήσουν τη χώρα τους, το σπίτι τους και τη μέχρι τότε ζωή τους για να καταφύγουν σε κάποια άλλη χώρα όπου δε θα κινδυνεύει η ζωή τους και θα μπορούν να ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια.

        Σήμερα στην πατρίδα μας υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Αυτά αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ζουν και τις δύσκολες  συνθήκες ζωής που συχνά έχουν. Για παράδειχμα η κοινωνία τους φέρεται υποτιμητικά  και σαν ξένους. Επίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν πρόβλημα επικοινωνίας με τους ντόπιους, καθώς δε μιλούν τη γλώσσα τους. Ενα ακόμη πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το ότι αναγκάζονται να κάνουν πολύ βαριές δουλειές και μάλιστα χωρίς να αμείβονται καλά.

        Το ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα οι πολιτικοί πρέπει να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να ψηφίσουν νόμους που θα προστατεύουν τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Τέλος, όλοι εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους με αγάπη και συμπάθεια, να νιώθουμε πως είμαστε ίσοι και να μην είμαστε ρατσιστές απέναντί τους.  

                                       Μαργαρίτα      Χρυσίδου

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι ο συνωστισμός γιατί πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες μαζεύονται στις μεγάλες πόλεις.  Ένα άλλο είναι η έλλειψη τροφίμων και στέγης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η οικονομική κρίση είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα για τους μετανάστες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να βρουν δουλειά . Επίσης κάποιοι άνθρωποι που δεν θέλουν τους πρόσφυγες είναι και αυτό ένα πρόβλημα γιατί τους  κάνουν να νιώθουν πολύ άσχημα και διαφορετικοί από τους άλλους.

 Μία λύση για το πρόβλημα του συνωστισμού είναι να κατανεμηθούν  οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις. Η λύση για το ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες είναι να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά στα σχολεία να σέβονται ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει  την πατρίδα τους λόγω πολέμου.

 Ιακωβίδης   Παναγιώτης    

 

Πρόβλημα

 2

  • Οι πρόσφυγες δεν έχουν αρκετά μέρη για να μείνουν.

 

  • Οι πρόσφυγες δεν έχουν τα απαραίτητα αγαθά για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, δηλαδή τρόφιμα, νερό, ρούχα.

 

  • Κάποιοι θεωρούν τους πρόσφυγες κατώτερους και θέλουν να τους διώξουν.

 

  • Τα παιδιά των προσφύγων δεν πάνε σχολειό αλλά αντίθετος   εργάζονται.

 

Λύσεις

  • Θα πρέπει να βρούμε εγκαταλελειμμένα κτίρια ή ξενοδοχεία ώστε να μπορούν να ζήσουν καλύτερα.

 

  • Να τους προσφέρουμε όλοι τα παλιά μας ρούχα και να τους αγοράσουμε τρόφιμα.

 

  • Θα πρέπει να τους φερθούμε και αυτούς σαν κανονικούς ανθρώπους.

 

  • Θα πρέπει ντο κράτος να προσφέρει στα παιδιά δωρεάν μάθηση και δεν θα πρέπει να δουλεύουν από μικρή ηλικία

 

 

 

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πρόβλημα

  • Οι μετανάστες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις δουλείες τους.

Λύσεις

  • Να τους συμπεριφέρονται όπως και όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Μαρίνα Ταούσογλου

  
Αφήστε μια απάντηση