Όταν συναντάμε ανθρώπους από άλλη φυλή, άλλο πολιτισμό , άλλη θρησκεία , τι σκεφτόμαστε για αυτούς.

Δημοσιευμένο στις 25 Νοεμβρίου 2016 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών                                        Ε΄ Τάξη

Όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σκουρόχρωμοι , υπάρχουν άνθρωποι που είναι φτωχοί και άλλοι που είναι πλούσιοι. Όμως όλα αυτά δεν μας κάνουν διαφορετικούς και καλύτερους ή χειρότερους από τους άλλους.

Όταν εγώ συναντώ κάποιον τέτοιο άνθρωπο μεγάλο ή μικρό , δεν ασχολούμαι με το χρώμα του την καταγωγή του ή τα χρήματα που έχουν οι γονείς του. Το μόνο πράγμα που κοιτάω είναι εάν είναι καλό παιδί και τον εσωτερικό του εαυτό .Για το λόγο αυτό μια από τις αγαπημένες μου φίλες είναι μια κοπέλα που είναι από άλλη χώρα .Όταν γίναμε φίλες δεν με ένοιαζε από πού ερχόταν αλλά το πόσο όμορφα και σωστά μου φερόταν και  πόσο καλή ήταν . Μου αρέσει να έχω φίλους από άλλες χώρες γιατί έτσι μαθαίνω και για άλλους πολιτισμούς.!!!

Αξίζουν πολλά πράγματα αυτά τα παιδιά και θα έπρεπε όλοι να τους συμπαθούμε όπως συμπαθούμε και τους φίλους μας που έχουν την ίδια καταγωγή με εμάς. Τέλος ας μην ξεχνάμε πως αυτά τα παιδιά προσπαθούν περισσότερο από εμάς άρα αξίζουν και τον σεβασμό μας.

                                        Μαρίνα Τσαούσογλου

                Εγώ  είμαι  της  άποψης  ότι όλοι  οι άνθρωποι  είμαστε  ίσοι  ακόμη  κι αν  έχουμε  διαφορές μεταξύ μας. Νομίζω  πως οι περισσότεροι  θα συμφωνήσετε  μαζί μου. Πιστεύω ότι  θα  θέλαμε κι εμείς  αν ήμασταν   στην  θέση τους  λίγη  θαλπωρή  , συμπόνια,  έστω λίγο νερό και φαγητό. Ένα ζεστό σπίτι!

                Όταν  βλέπω    φτωχούς  και  ανήμπορους  ανθρώπους  ευχαριστώ  τον  Θεό που μου έδωσε ένα σπίτι , μια οικογένεια ,  φαγητό να τρώω κ.α. Πρέπει να προσπαθήσουμε  όλοι  μαζί  για ένα καλύτερο αύριο  . Πρέπει γιατί αυτοί οι άνθρωποι  δεν  έχουν  να πιαστούν  από κάποιον,  δεν έχουν κάποιον  να τους  βοηθήσει , να τους  συμπαρασταθεί. Ξέρουμε όλοι  για  αυτά τα πράγματα και ήρθε η ώρα να δράσουμε.

          Μπορούμε  να πηγαίνουμε παλιά μας ρούχα  παπούτσια  φαγητά κ.α. Εξάλλου πρέπει  να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας  όπως  τον   εαυτό μας. Είναι καλό να δωρίζουμε  και  να μοιραζόμαστε  ότι  μπορούμε . Όπως δίνουμε σε φίλους ή συγγενείς   ας  δώσουμε και σ’ αυτούς τους ανθρώπους.  ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ!!!     

   

Ναταλία Μπάτσιου

Όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα αν είναι Έλληνες ή από άλλες χώρες έχουμε τις ίδιες ανάγκες και κοινά προβλήματα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο συναντάμε ανθρώπους που έρχονται από άλλες χώρες ως πρόσφυγες. Οι άνθρωποι αυτοί που αναγκάζονται να αφήσουν το σπίτι τους, τους φίλους και συγγενείς τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο που γίνεται στη χώρα τους, έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη τη βοήθειά μας. Μιλάνε διαφορετική γλώσσα, ίσως πιστεύουν σε διαφορετική θρησκεία και έχουν διαφορετικές συνήθειες, ήθη και έθιμα από εμάς. Έχουν όμως τις ίδιες ανάγκες και προβλήματα όπως όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Χρειάζονται τη βοήθειά μας για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, θέλουν μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο για να πάρουν κουράγιο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Όμως υπάρχουν και Έλληνες, που είναι από διαφορετικές φυλές και με ιδιαίτερο ξεχωριστό πολιτισμό,  όπως οι τσιγγάνοι. Άνθρωποι πρόσχαροι μ’ έναν τρόπο ζωής ανέμελο κι έναν αέρα απόλυτης ελευθερίας. Είναι όμως συνήθως άνθρωποι φτωχοί με πολλές ανάγκες όπως όλοι μας και χρειάζονται τη στήριξη και αγάπη μας.

Όλοι οι άνθρωποι στη γη είμαστε διαφορετικοί κι αυτή η διαφορετικότητα είναι που βοηθάει τους ανθρώπους να προοδεύουν αλλά και τους κάνει τόσο πλούσιους σε συναισθήματα και αξίες.

                                                                                 Χρίστος Γεροντίδης

         ‘Όταν βλέπω ανθρώπους από άλλη φυλή και  με άλλη  θρησκεία , σκέφτομαι ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα  άσχετα από το χρώμα ή τα ήθη και τα έθιμα μας.

Βέβαια για να είμαι  ειλικρινής, όταν συναντώ κάποιον από άλλη φυλή    αισθάνομαι λίγο περίεργα γιατί στην κοινωνία μας ανήκουμε όλοι στην ίδια φυλή μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τα ίδια έθιμα.

Όμως μετά την αρχικές εντυπώσεις όταν συνομιλήσω με κάποιον που είναι διαφορετικός από εμένα και γίνω φίλη μαζί του, τότε αισθάνομαι πολύ όμορφα,  γιατί μαθαίνω ήθη και έθιμα μιας άλλης  κοινωνίας .

Γενικά πιστεύω ότι αν όλοι οι άνθρωποι έβλεπαν τους άλλους ίσα, δεν θα υπήρχαν τόσα προβλήματα βίας που απορρέουν από τον ρατσισμό.

                                          Αννέτα Τσιμπίνη

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.Αφήστε μια απάντηση