Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Δημοσιευμένο στις 7 Οκτωβρίου 2016 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

pneumatiko1Το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών αποτελεί ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Τοποθετημένο στην κεντρική οδό Χατζηδημητρίου, στο βόρειο τμήμα της πόλης, αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση στον πολιτισμό.

Στην κεντρική πτέρυγα του,είναι ο χώρος των εκδηλώσεων, εικαστικών, θεατρικών και μουσικών. Οι δυο γκαλερί του ισογείου φιλοξενούν τον εικαστικό χειμώνα της πόλης. Η θεατρική σκηνή παρουσιάζει μεγάλες παραστάσεις με ένα άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο θέατρο 551 θέσεων. Η πληρότητα, το μέγεθος και η ευγενής πολυτέλεια που το χαρακτηρίζουν, υποδηλώνουν το σημαντικό έργο που ο χώρος αυτός έχει αναλάβει. Είναι ο δυναμικότερος χώρος πολιτισμού του νομού Πέλλας.

theatro-giannitson

Η βόρεια πτέρυγα φιλοξενεί τις πάγιες λειτουργίες του Κέντρου. Εκεί λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, ένας χώρος ανοιχτός, όπου οι νέοι της πόλης «ταξιδεύουν» στο διαδίκτυο.

Το κοινωνικό έργο του Δήμου επικεντρώνεται στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, όπου λειτουργεί Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας και προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Λαζοπούλου Σοφία, Ε΄Τάξη
Αφήστε μια απάντηση