ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δημοσιευμένο στις 25 Μαρτίου 2016 Κατηγορία: Γενικά από Γεσθημανή Αποστολίδου

Παραμύθι_χωρίς_όνομα1

Από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται στη σκηνή με εύληπτο και μαγικό τρόπο.

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων, ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν στην ανόρθωση της χώρας.
Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά και με αίσθηση του χιούμορ, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά και συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, καθώς μιλάει για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας, σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

Διάρκεια παράστασης 1:50΄ με ένα  διάλειμμα.
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδη
Κάρμεν Ρουγγέρη Κείμενο
Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή Σκηνοθεσία
Χριστίνα Κουλουμπή Σκηνικά – Κοστούμια
Πέτρος Γάλλιας Κίνηση – Χορογραφία – Φωτισμοί
Αντώνης Δελαπόρτας Μουσική Σύνθεση – Ενορχήστρωση
Ανδρέας Κουλουμπής Στίχοι – Επιλογή Τραγουδιών
Εστέλλα Κοπάνου Μουσική Διδασκαλία
Κοραλία Τσόγκα Βοηθός Σκηνοθέτη
Έρρικα Αλαμάνου Βοηθός Ενδυματολόγου
Ελένη Καρτάση Διεύθυνση Παραγωγής

Τέτα Bασιλάκου Κατασκευή Κοστουμιών
Μαργαρίτα Τσουκαλά Αξεσουάρ
Θωμάς Μαριάς Κατασκευή Σκηνικών
Άγγελος Μπαλτάς Κατασκευές Φροντιστηρίου
Genesis Στούντιο Ηχογράφησης

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Ηλιάνα Αντωνιάδου, Κωστής Δαμάκης, Λαμπρινή Θάνου, Εστέλλα Κοπάνου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σοφία Πελαγίδου, Κώστας Χατζηγεωργίου
Αφήστε μια απάντηση