Ποια είναι τα αόρατα παιδιά στην Ελλάδα;

Δημοσιευμένο στις 25 Μαΐου 2015 Κατηγορία: Εκδηλώσεις από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

unnamed

Παιδιά με αναπηρία, αόρατα στα σχολεία

Η ActionAid ξεκινάει σήμερα τη νέα της εκστρατεία, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή, η εκπαίδευση αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες της ActionAid. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε έρευνα που εξετάζει κατά πόσο προστατεύονται στην εκπαίδευση τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα.

Το πιο ντροπιαστικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι μόνο το 15% των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα, πηγαίνει σχολείο! Μόνο το 15%! Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 περίπου παιδιά παραμένουν αόρατα στην εκπαίδευση, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατοί άνθρωποι στο μέλλον στην κοινωνία μας.

Αν πεις στον Υπουργό Παιδείας να πάρει 6 βασικά μέτρα, αυτό μπορεί να αλλάξει.

Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι αόρατοι. Ανάπηρη είναι μια κοινωνία που δεν μπορεί να δει τη διαφορετικότητα.

Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα στον Υπουργό Παιδείας να κάνει το αυτονόητο! Θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε πιο εύκολα την πόρτα του Υπουργού, να τον πιέσουμε να δεχτεί τις 6 προτάσεις μας και να επηρεάσουμε το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Mαζί, κατά της φτώχειας και της αδικίας,
ActionAid

ΥΓ. Μαζί καταφέραμε να αλλάξουμε το νόμο στην Κένυα και να καταργήσουμε τα δίδακτρα. Μαζί πιέσαμε τις αρχές στην Γκάνα και θεσπίσαμε ένα δωρεάν γεύμα σε όλα τα σχολεία. Έλα να συνεχίσουμε μαζί τις επιτυχίες στις εκστρατείες μας, στέλνοντας όλα τα παιδιά του κόσμου στο σχολείο.
Αφήστε μια απάντηση