Χριστουγεννιάτικο φαγητό και γλυκό από την Γεωργία

Δημοσιευμένο στις 16 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα ,

 

Χριστουγεννιάτικο φαγητό και γλυκό από την Γεωργία

 

Στην γεωργία τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά τρώνε ένα γλυκό το παστέλι(Γκοζινάκι όπως λέγεται στα γεωργιανά) , ένα φαγητό το Μπάζε μελιτζάνα με σάλτσα καρυδιού.

 

Το παστέλι

 

 

Εικόνα1


 

Υλικά:

 

  • 500 γραμμ. μέλι
  • 1 κιλό καρύδια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί ,τα ψήνουμε και όταν θα αλλάξουν χρώμα ρίχνουμε το μέλι ,το αφήνουμε στην φωτιά για λεπτά και μετά το απλώνουμε σε έναν δίσκο. Όταν θα κρυώσει τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

 

 

 

Μπάζε

 

 

 

Εικόνα2

 

Υλικά:

 

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κιλό καρύδια
  • 1 μικρό κουταλάκι διαφορετικά μπαχαρικά
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 Βράζουμε το κοτόπουλο , περνάμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ζυμώνουμε μέχρι να βγει το λάδι. Το λάδι που θα βγει το ρίχνουμε σε ένα ποτήρι. Στο καρύδι που ζυμώσαμε ρίχνουμε 1 λίτρο νερό , τα ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τέλος προσθέτουμε το λάδι που το κρατήσαμε στο ποτήρι.      

 

 

 

Ηρακλής Μπερίτζε

 




Αφήστε μια απάντηση