Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στη Γεωργία

Δημοσιευμένο στις 15 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα ,

1024px-Georgia_2008_013

Στη Γεωργία, μου έχουν πει οι γονείς μου , πώς τα Χριστούγεννα όταν μαζεύονται συγγενείς και φίλοι για φαγητό, ζωντανεύουν ένα έθιμο, τη «Σούπρα».

Πριν αρχίσουν να τρώνε, διαλέγουν ένα πρόσωπο από την παρέα, το «Ραμάντα», και του αναθέτουν μια συγκεκριμένη «αποστολή». Όλο το βράδυ θα πρέπει να σηκώνει το ποτήρι του και να κάνει προπόσεις. Οι προπόσεις μπορεί να αφορούν πολλά θέματα, όπως οικογένεια, φίλους, αγάπη, ειρήνη, πατρίδα κ.α.

Όλοι βάζουν τα δυνατά τους, για να το ευχαριστηθούν. Γι’ αυτό και μια «Σούπρα» μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες. Πολλές φορές τραγουδούν γνωστά τραγούδια. Οι τελευταίες προπόσεις είναι πάντα για την οικογένεια που οργάνωσε τη «Σούπρα» και για το «Ραμάντα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΕΡΙΤΖΕ

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.Αφήστε μια απάντηση