Χριστούγεννα στην Τσεχία

Δημοσιευμένο στις 11 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα ,

 

Η γιαγιά μου μου είπε πως τα Χριστούγεννα στην Τσεχία όλα τα κορίτσια της οικογένειας μαγείρευαν τα φαγητά και έστρωναν το τραπέζι. Όταν τέλειωνε το τραπέζι , πήγαινε όλη η οικογένεια κάτω από το δέντρο για να μοιράσουν τα δώρα.

Το φαγητά που δεν έλειπαν από κανένα τραπέζι ήταν

το  Braborovh  salat(σαλάτα)     και το  kapr(Μπράμποροβυ σαλατ) (τηγανιτό ψάρι)

κατάλογος

 

ΥΛΙΚΑ.( Braborovh  salat )

 

500γρ. Πατάτα

4 αυγά

200 γραμμάρια ζαμπόν

7 μικρά αγγουράκια

100 γραμμάρια βρασμένο αρακάς

200 γραμμάρια μαγιονέζα

1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα

1 κουτάλι σούπας λεμόνι και αλατοπίπερο

ΕΤΕΛΕΣΗ

Τις πατάτες της βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αυγά το βράζουμε  10 λεπτά. Την πατάτα την ξεφλουδίζουμε και της πατάτες, τα αυγά, το ζαμπόν, τις πίκλες και  τον αρακά σε μικρά κομματάκια και όλα μαζί τα βάζουμε σε  ένα μπολ. Την μαγιονέζα την ανακατεύουμε  με την μουστάρδα και την ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Και ανακατεύαμε ελαφριά με την κουτάλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ.

Το ψάρι το κόβουμε σε φέτες  κάθε φέτα την αλευρώνουμε και την βουτάμε στο αυγό και την πασαλείβουμε με τη φρυγανιά .Και το τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

 

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

ΖΩΗ-ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

 




Αφήστε μια απάντηση