Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ΠΣΔ για γονείς

Δημοσιευμένο στις 31 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία: Ασφάλεια στο διαδίκτυο από Γεσθημανή Αποστολίδου  Με ετικέτα

Ο ενημερωτικός κόμβος «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στοχεύει στο να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά από πολύ μικρή ηλικία, ως την καλύτερη άμυνα για τη διατήρησή τους σε ασφαλή σύνδεση. Είναι σημαντικό να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αξιολογούν ανεξάρτητα τους κινδύνους που συνδέονται με τις online δραστηριότητες. Αυτό εν τέλει συμβάλει στην προστασία των παιδιών και των εφήβων, καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν, ανεξάρτητα από το πώς η τεχνολογία και οι κίνδυνοι εξελίσσονται.

Στον επίσημο δικτυακό τόπο http://internet-safety.sch.gr, η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί και μαθητές), καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να να βρουν αξιόλογο και χρήσιμο υλικό σχετικά με την πολιτική και τις δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας, για το θέμα της ασφάλειας των παιδιών και εφήβων στο Διαδίκτυο.

Ενδεικτικά, θίγονται και αναλύονται με επιστημονικό και παράλληλα κατανοητό τρόπο τα φαινόμενα grooming, sexting και κυβερνοεκφοβισμού, ενώ αναφέρεται η σχετική νομοθεσία, όπως επίσης και προτάσεις – λύσεις για την, επιτακτική παρά ποτέ, αναγκαιότητα της συμμαχίας ανάμεσα στην οικογένεια, το σχολείο, την κοινωνία και τους ενδιαφερόμενους φορείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί μια δυναμική ισορροπία μεταξύ του ψηφιακού κόσμου και των ανηλίκων.

Περισσότερα: QR code, flyer και στοιχεία στο http://internet-safety.sch.gr/index.p…
Αφήστε μια απάντηση