24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 – ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Δημοσιευμένο στις 24 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία: Γενικά από Γεσθημανή Αποστολίδου  Με ετικέτα ,

GreekUNRIC_metro_display_UN4U_1
Μπαν Κι-Μουν, Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: Στη σημερινή εποχή των πολλαπλών κρίσεων, τα Ηνωμένα Έθνη είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.

Ακολουθεί τBanHRο μήνυμα του ΓΓ ΟΗΕ για τη φετινή Ημέρα του ΟΗΕ:

Στη σημερινή εποχή των πολλαπλών κρίσεων, τα Ηνωμένα Έθνη είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.

Η φτώχεια, οι ασθένειες, η τρομοκρατία, οι διακρίσεις και η κλιματική αλλαγή έχουν βαρύ τίμημα. Εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν από την άθλια εκμετάλλευση της καταναγκαστικής εργασίας, την εμπορία ανθρώπων, τη σεξουαλική δουλεία ή την εργασία σε μη ασφαλείς συνθήκες στα εργοστάσια, στα χωράφια και στα ορυχεία. Η παγκόσμια οικονομία παραμένει ένα γήπεδο με άνισες ευκαιρίες.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ιδρύθηκε ως μια ισχυρή υπόσχεση στους λαούς του κόσμου προκειμένου να τεθεί ένα τέλος σε αυτές τις επιθέσεις στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να ανοίξει το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον.

Υπήρξαν επώδυνες αποτυχίες και έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας για να επιτευχθεί το όραμα του Χάρτη. Μπορούμε όμως να αντλήσουμε θάρρος από τα επιτεύγματά μας.

Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας (ΑΣΧ) έχουν εμπνεύσει τη δημιουργία της πιο επιτυχημένης εκστρατείας για την καταπολέμηση της φτώχειας. Οι Συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών που αντιμετωπίζουν την ανισότητα, τα βασανιστήρια και τον ρατσισμό προστατεύουν τους ανθρώπους, ενώ άλλες συμφωνίες συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών χωρίζουν εχθρικές δυνάμεις, οι μεσολάβητές μας επιλύουν διαφορές και οι εργαζόμενοί μας στον ανθρωπιστικό τομέα προσφέρουν σωτήρια βοήθεια.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ας επαναλάβουμε τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση των περιθωριοποιημένων και ευάλωτων ομάδων. Σε αυτή την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, καλώ τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες να εργαστούν για τον κοινό σκοπό, να εργαστούν για το κοινό καλό.
Αφήστε μια απάντηση