Διεθνής Ημέρα Ειρήνης – 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυμα Μπαν-Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ: Ας σκεφτούμε όλοι για την ειρήνη – και τι σημαίνει για την ανθρώπινη οικογένειά μας.

Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης. Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν την παγκόσμια εκεχειρία.

Ζητάμε από τους εμπόλεμους να αφήσουν τα όπλα τους, ώστε όλοι να μπορούμε να αναπνεύσουμε τον αέρα της ειρήνης. Οι ένοπλες συγκρούσεις προκαλούν ανείπωτη θλίψη για τις οικογένειες, τις κοινότητες και ολόκληρες χώρες.

Πάρα πολλοί υποφέρουν σήμερα στα βάναυσα χέρια των πολεμοκάπηλων και των τρομοκρατών.Ας σταθούμε αλληλέγγυοι δίπλα τους.

Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι βασικά θεμέλια της κοινωνικής προόδου και της βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πριν από τρεις δεκαετίες, ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια του 2015, θα εορτάσουμε την 70η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών. Ο Οργανισμός μας βασίζεται στη δέσμευση να σώσουμε τις ερχόμενες γενεές από τη μάστιγα του πολέμου.

Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Ωστόσο, πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν. Πρέπει να σβήσουμε τις φωτιές του εξτρεμισμού και να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης.

Η ειρήνη είναι ένας μακρύς δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε μαζί, βήμα – βήμα, ξεκινώντας σήμερα. Ας τηρήσουμε όλοι ενός λεπτού σιγή, στις 12 το μεσημέρι.

Ας σκεφτούμε όλοι για την ειρήνη – και τι σημαίνει για την ανθρώπινη οικογένειά μας. Ας την κρατήσουμε στην καρδιά μας και στο μυαλό μας και ας την αναθρέψουμε με τρυφερότητα, ώστε να μεγαλώσει και να ανθίσει.

Πατήστε εδώ για να ξεφυλλίσετε ένα περιοδικό για την ειρήνη
Αφήστε μια απάντηση