6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημοσιευμένο στις 29 Μαρτίου 2014 Κατηγορία: Γενικά από Γεσθημανή Αποστολίδου

8 – 10 Απριλίου 2014 στο ΝΟΗΣΙΣ

10151331_746993128667468_803163748_n

H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης προσφέρουν για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πραγματικό, τυπικά οργανωμένο Συνέδριο πληροφορικής, όπου θα παρουσιάσουν τις εργασίες που συνέταξαν οι ίδιοι.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να υποκινηθεί η ενασχόλησή των μαθητών με τους Η/Υ, το Διαδίκτυο και την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), ως διδακτικό εργαλείο.
Φέτος το Συνέδριο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της Πληροφορικής ως βασικού εργαλείου ανάπτυξης των ερευνητικών εργασιών (projects), οι οποίες ξεκίνησαν να υλοποιούνται συστηματικά στην εκπαίδευση.

Οι εργασίες θα παρουσιασθούν αποκλειστικά από τους ίδιους τους μαθητές – προφορικά ή σε μορφή ηλεκτρονικού poster – και θα συμπεριληφθούν μαζί με την παρουσίασή τους σε ένα οπτικό δίσκο (DVD), που θα μοιραστεί στα σχολεία.

Φάσεις Συνεδρίου

1η Φάση: Υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος

2η Φάση: Υποβολή εργασιών

Επιβεβαίωση Επιλογής 

3η Φάση: Υποβολή υλικού παρουσίασης εργασιών

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος (συνοδευόμενες από σχετική περίληψη)υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου

Οι περιλήψεις προωθήθηκαν στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου.

Στο συνέδριο αυτό μετά  από επιλογή που έγινε  από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου στις εργασίες που κατατέθηκαν θα πάρει μέρος και

η Ε1 Τάξη του 1ου Δ.Σ. Γιαννιτσών μαζί με τη δασκάλα τους παρουσιάζοντας το ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιούργησαν με θέμα:

Διαβάστε και  αυτό:Οδηγίες για το 6ο Μαθητικό Συνέδριο

 

 
Αφήστε μια απάντηση