Κάτι αλλάζει φέτος στη «Βουλή των Εφήβων»!

Δημοσιευμένο στις 21 Μαρτίου 2014 Κατηγορία: Γενικά από ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΟΜΑΚΗ

unnamed

Ο Συνήγορος του Παιδιού συνεργάζεται φέτος με την «Βουλή των Εφήβων»: θα ανταλλάξει απόψεις, ιδέες και προτάσεις με τους 300 «έφηβους βουλευτές» μέσω ηλεκτρονικού φόρουμ ενώ θα συμμετέχει και στις εργασίες της ΙΘ’ Συνόδου το καλοκαίρι.

Η «Βουλή των Εφήβων» κάνει αυτή τη χρονιά «επανεκκίνηση»: παραμένει ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, άλλαξε όμως η διαδικασία επιλογής των «εφήβων βουλευτών». Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια Β’ Λυκείου, μπορείς να παίξεις, να ερευνήσεις, να εκφραστείς και να δημιουργήσεις μέσα από ηλεκτρονικά παιχνίδια γνώσεων και στρατηγικής, blog, wiki, facebook κλπ, και να έχεις έτσι περισσότερες πιθανότητες να κληρωθείς «έφηβος βουλευτής»!

Δες τις δραστηριότητες στις οποίες μπορείς να πάρεις μέρος εδώ!

Διάβασε τα πάντα για τη φετινή Σύνοδο εδώ!

Δες το βίντεο εδώ!

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των μαθητών, τη συμμετοχή των μαθητών στη σχολική ζωή και τη λήψη αποφάσεων για θέματα λειτουργίας του σχολείου και γενικότερα με την προώθηση της δημοκρατικής σχολικής διοίκησης.

Η «Βουλή των Εφήβων» είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Απευθύνεται σε μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.
Αφήστε μια απάντηση