Το Μουσείο της Ακρόπολης

Δημοσιευμένο στις 25 Φεβρουαρίου 2014 Κατηγορία: Δ΄ΤΑΞΗ,Εργασίες μαθητών,Τέχνη,Πολιτισμός από Γεσθημανή Αποστολίδου  Με ετικέτα , ,

 

Το Mουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίσθηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

Το νέο κτίριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουνίου 2009.

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα μεγάλο κτίριο με πολλά αλλά κι εντυπωσιακά μνημεία , αγάλματα προϊστορικές ζωγραφιές των προγόνων μας.

Κάθε μέρα το επισκέπτονται χιλιάδες Έλληνες αλλά και τουρίστες που έρχονται ως εδώ για να τα δουν.

Αυτά τα’ χουν ξεθάψει αρχαιολόγοι που τα πηγαίνουν στα εργαστήρια τα επεξεργάζονται και τα μελετούν. Μετά τη μελέτη τα πηγαίνουν στο μουσείο για μεγαλύτερη ασφάλεια και για να τα δει  ο κόσμος. Απ’ τη μελέτη αυτή βγάζουν συμπεράσματα για την εποχή εκείνη τι έκαναν , τι έτρωγαν ,  με τι ασχολούνταν τα παιδιά , ποια εργαλεία χρησιμοποιούσαν και πώς ζούσαν.

Τα ευρήματα αυτά έχουν μεγάλη αξία για την ιστορία μας γι΄ αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα τιμούμε . Αυτοί είναι θησαυροί που άφησαν  κληρονομιά οι πρόγονοί μας.

Μηνάς, Άγγελος Δεληχατζής, Δ΄Τάξη
Αφήστε μια απάντηση