Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Δημοσιευμένο στις 20 Φεβρουαρίου 2014 Κατηγορία: 2013-1014,Εργασίες μαθητών από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα , ,
Τζωρτζ Κλούνεϊ

Τζωρτζ Κλούνεϊ

 

Όλοι θα έχετε ακουστά ότι ο γνωστός ηθοποιός Τζωρτζ Κλούνεϊ  πρότεινε να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα που έκλεψε ο λόρδος Έλγιν. Όμως λέγοντας αυτά τα πράγματα πολλοί Βρετανοί δημοσιογράφοι άρχισαν τις ερωτήσεις.

 

assets_LARGE_t_1581_403915_type11279

Μπιλ Μάρεϊ

Επίσης , ένας ακόμη ηθοποιός  ονόματι Μπιλ Μάρεϊ είπε ότι «το Λονδίνο γέμισε. Υπάρχει όμως άφθονος χώρος στην Ελλάδα». Ανακοίνωσε επίσης ότι «οι Έλληνες ως γενναιόδωροι άνθρωποι που είναι θα σας τα δανείζουν μια στο τόσο». Όμως οι δημοσιογράφοι είπαν μιας κι οι δυο τους είναι Αμερικανοί ότι δεν έχουν την αίσθηση της ιστορίας.

Στήβεν Φράι

Στήβεν Φράι

Ένας ακόμη ηθοποιός που λέγεται Στήβεν Φράι , γνωστός Φιλέλληνας , παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο είχε εκφράσει την εξής πρόταση: «Ας δείξουμε ότι είμαστε μια κομψή χώρα επιστρέφοντας τα Γλυπτά στην Ελλάδα . Θα κερδίσουμε τον θαυμασμό του υπόλοιπου κόσμου προσφέροντας τη φιλία μας σε μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση».

Ας ελπίσουμε ότι αφού τόσο διάσημα άτομα διατυπώνουν τέτοιες προτάσεις , οι Βρετανοί θα μας επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα!

Χρήστος Ποντίδης , Δ΄ Τάξη

 
Αφήστε μια απάντηση