Επείγουσα έκκληση UNICEF για τα παιδιά στις Φιλιππίνες

Δημοσιευμένο στις 15 Νοεμβρίου 2013 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

logo

Ο υπερ-τυφώνας Χαϊγιάν που έπληξε πρόσφατα τις Φιλιππίνες, ο ισχυρότερος όλων των εποχών, άφησε στο πέρασμά του χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά να έχουν πληγεί. Από τη μανία του τυφώνα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές ή έχουν ισοπεδωθεί ολοσχερώς σπίτια, υποδομές, μεταξύ των οποίων και αυτών της άρδευσης και αποχέτευσης, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.

NYHQ2013-0989Σε μία χώρα που πλήττεται φέτος βαρύτατα για τρίτη φορά, με ανοιχτές ακόμα τις πληγές από τον πρόσφατο σεισμό των 7,2 Ρίχτερ, τα παιδιά χρειάζονται άμεσα τη βοήθειά σας.Γνωρίζουμε ότι οι τελευταίοι μήνες ήταν τραγικοί για τα παιδιά στη Συρία και σε πολλές περιοχές του κόσμου και τώρα στις Φιλιππίνες. Έχετε ήδη προσφέρει, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επείγον, γιατί ξυπνάει μνήμες ανάλογες με το Τσουνάμι του 2004 και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.
Γι’ αυτό ζητάμε και πάλι την υποστήριξή σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την καλοσύνη, την ανιδιοτέλεια αλλά και τη γενναιοδωρία που θα δείξετε μπροστά σε μία τέτοια ανθρωπιστική κρίση.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τις θερμότερες ευχαριστίες μας,
Ηλίας Λυμπέρης
Γενικός Διευθυντής

image2 

Η UNICEF από τις προμήθειές της που ήταν διαθέσιμες εντός της χώρας απέστειλε από τις πρώτες ώρες στις πληγείσες περιοχές ικανές ποσότητες για να στηρίξουν έως και 3.000 οικογένειες. Επίσης, μετέφερε άμεσα αεροπορικώς από τις αποθήκες της στην Κοπεγχάγη, πρόσθετες προμήθειες αξίας 1.300.000 δολαρίων για ακόμα 10.000 οικογένειες. συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στη Μποχόλ. Οι αποστολές αυτές περιλαμβάνουν ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, σαπούνι, ιατρικό υλικό, ειδικούς μουσαμάδες κατάλληλους για προσωρινή στέγη και συμπληρώματα διατροφής.
– Στηρίξτε τις προσπάθειες της UNICEF για τα παιδιά στις Φιλιππίνες

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNICEF – Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 161 21 Καισαριανή
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 72 55 555, Φαξ: 210 72 52 555, 210 72 35 555
Αφήστε μια απάντηση