Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις έως τις 4 Νοεμβρίου

Δημοσιευμένο στις 27 Οκτωβρίου 2013 Κατηγορία: Τέχνη,Πολιτισμός από Αποστολίδου Γεσθημανή

megaro

Εκδηλώσεις  έως τις 4 Νοεμβρίου

Έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Musical στο Μέγαρο  
Θα σε πάρω να φύγουμε

To μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της.

περισσότερα

Tετάρτη 30 Οκτωβρίου 

Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου
Bohuslav Matousek & Bαλέρια Χαριτίδου 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μ.Μ.Θ. ο διάσημος βιολιστής από την Τσεχία Bohuslav Matoušek. Σ’ αυτή την ιδιαίτερη συναυλία συνοδεύεται από τη Βαλέρια Χαριτίδου, μια εξαιρετικά ταλαντούχα, ανερχόμενη Θεσσαλονικιά πιανίστα.

περισσότερα  Μάθετε περισσότερα για το masterclass βιολιού

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο 
Giancarlo De Lorenzo & Bohuslav Matousek

Ο διάσημος Τσέχος βιολιστής Bohuslav Matoušek με την ιδιότητα του σολίστ ερμηνεύει το καταπληκτικό κοντσέρτο του Αntonin Dvořák με το οποίο βραβεύτηκε (Prague Spring festival) και ηχογράφησε κατ’ επανάληψη (Hyperion – Supraphon – Bayer). Συνοδοιπόρος του σ’ αυτή τη γεμάτη τσέχικο άρωμα διαδρομή – όπου ο Dvořák ξέρει να διαχέει τόσο όμορφα – η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο καταξιωμένος Ιταλός μαέστρος Giancarlo de Lorenzo.

περισσότερα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 

Μουσικές του Σινεμά  
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ένα μουσικό ταξίδι που ενώνει το Hollywood με το ευρωπαϊκό σινεμά μέσα από μαγικές στιγμές της 7ης Τέχνης παρουσιάζει ο μαέστρος Philippe Bender με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Καταξιωμένοι συνθέτες συνεργάστηκαν με εξαιρετικούς σκηνοθέτες, αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη στον πολιτισμό. Από τις βωβές ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν στα αστυνομικά θρίλερ του Χίτσκοκ και στις μεγάλες στιγμές του γαλλικού σινεμά το πρόγραμμα της συναυλίας προσφέρει μικρές απολαύσεις για όλους τους φίλους του παλιού, καλού κινηματογράφου. Τότε που η μουσική και η εικόνα διηγούνταν ιστορίες αξέχαστες και πάνω από όλα, αληθινές

περισσότερα

 

Αγορά εισιτηρίων online από το  www.tch.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ, Τ.Κ. 54646 – ΤΗΛ. 2310895800, ΤΗΛ. ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ 2310895939
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αφήστε μια απάντηση