Το σχολείο μου

Δημοσιευμένο στις 3 Οκτωβρίου 2013 Κατηγορία: 2013-1014,Εργασίες μαθητών από Γεσθημανή Αποστολίδου

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το σχολείο μου βρίσκεται στην πόλη των Γιαννιτσών του Νομού Πέλλας. Δενέχειιδιαίτερη ιστορία , γιατί λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια. Είναι το 11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και είναι το πιο καινούριο σχολείο της πόλης.

Το κτίριο του σχολείου μας είναι διώροφο , σε σχήμα Γ(γάμα).

Είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο, τούβλα, ασβέστη , σίδηρο και κεραμίδια. Στις δυο όψεις του υπάρχει επιγραφή με την ονομασία του .

Δίπλα στη μία επιγραφή κυματίζει η γαλανόλευκη. Είναι βαμμένο με ωραία χρώματα και στην κεντρική είσοδο υπάρχουν ζωγραφισμένες παραστάσεις. Υπάρχουν πολλά και μεγάλα παράθυρα και στους δύο ορόφους.Στην αυλή του σχολείου βρίσκονται οι βρύσες , τα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

Στο ισόγειο του σχολείου βρίσκονται τα γραφεία των δασκάλων και της διευθύντριας  , το κυλικείο, οι τουαλέτες και δύο αίθουσες διδασκαλίας. Για να ανεβεί  κάποιος στον δεύτερο όροφο, υπάρχουν δύο πλατιές σκάλες από μάρμαρο και ένας ανελκυστήρας κυρίως για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όταν φτάνει κάποιος στον δεύτερο όροφο συναντάει άλλες τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, την αίθουσα υπολογιστών, τη βιβλιοθήκη και τον χώρο όπου βρίσκεται το εποπτικό υλικό. Ένα τραπέζι αντισφαίρισης (πιγκ πογκ ) υπάρχει στο κέντρο του ορόφου όπου γίνονται και όλες οι εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Το σχολείο μου ,μου αρέσει πολύ όχι μόνο γιατί είναι καινούριο αλλά και γιατί εδώ συναντάω καθημερινά τους φίλους και τις φίλες μου ,τους δασκάλους μου και παίζουμε ή κάνουμε μαζί διάφορες δραστηριότητες. Μαθαίνω συνέχεια καινούρια πράγματα ,εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και χαίρομαι πολύ γι’αυτό.

          Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σχολείο μου!  

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄Τάξης

 
Αφήστε μια απάντηση