Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


8ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – TV… από AlexanderTheGreatMarathon

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, και η κορυφαία διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης καθιέρωσε ως χρόνο διεξαγωγής του Διεθνούς Μαραθωνίου την εαρινή περίοδο. Η εκκίνηση, λοιπόν, δίδεται πάντα δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» δόθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου, σε μια εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο, παρουσία επισήμων και όλων των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, αναμένεται να ξεπεράσει τις 8.500 συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές. Εκτός από αθλητικό, η διοργάνωση έχει και πολιτιστικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό και τουριστικό χαρακτήρα, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα (Μαραθώνιος, Αγώνες Δρόμου 10χλμ, 5χλμ, 1.000μ. κοινωνικής προσφοράς και 1.000μ. μαθητών δημοτικών σχολείων) πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Σε μια εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο, παρουσία επισήμων και όλων των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση παρουσιάστηκαν το αγωνιστικό πρόγραμμα της 21ης Απριλίου, το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προσφοράς και οι φετινές καινοτομίες: η αφή της φλόγας του Μαραθωνίου και η λαμπαδηδρομία που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του αγώνα από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση Μαραθωνίου, Alexander The Great Marathon EXPO (Λευκός Πύργος, 17-21/4), καθώς και το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων.

Αγώνας Δρόμου 1.000 μ.μαθητών Δημοτικών Σχολείων

Ώρα εκκίνησης: 09:45

Ο αγώνας 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς έχει αφετηρία την παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, και τερματισμό το Λευκό Πύργο.

Ο κύριος στόχος του είναι η προαγωγή της κίνησης και της συμμετοχής στον αθλητισμό, αλλά και η προβολή ενός υγιεινού προτύπου ζωής στους μαθητές που θα πάρουν μέρος και στους γονείς τους.

Παράλληλα, δίδεται και ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα, αφού για όσους μαθητές θα συμμετάσχουν, η Οργανωτική Επιτροπή θα δωρίσει και από ένα δένδρο.

Φλόγα Μαραθωνίου

Σε συνεργασία με τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και την AIMS, από φέτος θα διοργανωθεί η επίσημη τελετή της αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου, παράλληλα με την τελετή έναρξης.

Η φλόγα θα μεταφερθεί από την αφετηρία ως τον τερματισμό του Μαραθωνίου Δρόμου από 42 αριστούχους μαθητές των Δήμων που διασχίζει η διαδρομή του αγώνα.

Η φλόγα θα ανάβει σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων σε ειδικό βωμό στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι εγγραφές για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έχουν ξεκινήσει.Η προθεσμία ολοκλήρωσης εγγραφών και πληρωμών είναι η Παρασκευή 5 Απριλίου 2013.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στον Μαραθώνιο.
Αφήστε μια απάντηση