Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης -Εκδηλώσεις από 30 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου

Δημοσιευμένο στις 28 Ιανουαρίου 2013 Κατηγορία: Τέχνη,Πολιτισμός από Γεσθημανή Αποστολίδου  Με ετικέτα

Tετάρτη 30 Ιανουαρίου

Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου

Jakob Fichert & Orpheus Soloists

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων από τη δημιουργία του μουσικού σχήματος Orpheus Soloists και των 100 χρόνων από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους Άγγλους συνθέτες, του Benjamin Britten, οι Orpheus Soloists, ως “Ensemble in Residence” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το 2013, ανοίγουν την αυλαία με το περίφημο Phantasy Quartet του Britten για όμποε και τρίο εγχόρδων.

περισσότερα

Δευτέρα 4 και Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου

Μουσικές Βραδιές στο Μπαρ
Εύη Σιαμαντά Project

Η μουσική αυτή παράσταση έχει σαν βασικό άξονα ένα μουσικό ταξίδι στη “world music” καθώς και σε ποικίλα μουσικά μήκη και πλάτη της γης. Ο απαιτητικός ακροατής θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει από τη Μεσόγειο (Spanish, Portuguese Ballads, Ελληνική Ανατολή) μέχρι τα jazz clubs του Αμερικανικού Νότου και από τα swing bars του Παρισιού μέχρι τους δρόμους της Λατινικής Αμερικής (samba, bossa nova, tango). Τα πάντα συμβαίνουν μέσα από αυτοσχεδιαστική διάθεση, συμμετοχή, ιδιαίτερα “ethnic vocals”, δεξιοτεχνικές επιδόσεις και αναπάντεχα μουσικά ευρήματα.
περισσότερα
Tετάρτη 6 Φεβρουαρίου

...con Pianoforte
H παγωμένη καρδιά των ευτυχισμένων ανθρώπων. Ένα διαφορετικό ρεσιτάλ πιάνου με τους Χ. Αγγελόπουλο και  Κ. Οθωναίου

Ένας περιπλανώμενος πρίγκιπας γυρεύει ένα μεγάλο μυστικό που θα λυτρώσει τη ρημαγμένη χώρα του. Μαζί με έναν τσιγγάνο μουσικό, γυρίζει σε μέρη άγνωστα. Όνειρα θανάτου, απελπισία, ξόμπλια αρχαίων εφιαλτών. Ώσπου φτάνουν στην Πολιτεία των Ευωδιών. Εκεί ο πρίγκιπας Ιωάννης κλέβει μια παγωμένη νυχτερίδα. Αυτή ίσως μπορέσει να οδηγήσει το λαό του στην ευτυχία.
περισσότερα
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Rockin’ Megaron
Rolling Stones: 50th Anniversary Marathon (προβολή)

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς θα προβληθεί το Crossfire Hurricane, η ταινία του σκηνοθέτη Brett Morgen (2012) που μας ταξιδεύει στο σύνολο της καριέρας του συγκροτήματος, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα, μέσα από συναυλίες, συνεντεύξεις, ανέκδοτο αρχειακό υλικό και το συγκρότημα να σχολιάζει όλες τις σκηνές. Δεν πρόκειται για μια απλή ταινία… αυτή είναι η απόλυτη Rolling Stones εμπειρία!
περισσότερα2 Σχόλια προς 'Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης -Εκδηλώσεις από 30 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου'

Γραφτείτε συνδρομητής στα σχόλια μέσω καναλιού νέων (RSS Feed) RSS


  1. στις 16 Μαρτίου 2013 στις 21:03     

    fΣυγχαρητήρια για το περιεχομενο της ιστοσελίδας σας


  2. στις 17 Μαρτίου 2013 στις 08:06     

    Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Αφήστε μια απάντηση