Ανάγκη υιοθέτησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Δημοσιευμένο στις 9 Δεκεμβρίου 2012 Κατηγορία: Παγκόσμιες ημέρες από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα ,

Εκδήλωση με θέμα «Η ανάγκη υιοθέτησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» διοργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (αμφιθέατρο «Ιωάννης Μανωλεδάκης», Τσιμισκή 103 – Διαγώνιος, 16.00 – 19.00).

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη στην Αθήνα στις 27.9.2012 με θέμα την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην περίοδο της κρίσης.

Ο Συνήγορος έχει αποστείλει σε δημόσιους φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά ερωτηματολόγιο με στόχο την καταγραφή των απόψεών τους σχετικά με τις προτεραιότητες μιας εθνικής πολιτικής για τα παιδιά στις παρούσες συνθήκες.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι δημοσίων υπηρεσιών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Θα παρουσιαστούν οι παρατηρήσεις του Συνηγόρου στις Καταληκτικές Παρατηρήσεις της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ και θα συζητηθούν οι πιθανοί άξονες, το περιεχόμενο και ο μηχανισμός εκπόνησης και παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Δελτίο τύπου

Πρόσκληση

Έκθεση Συνηγόρου του Παιδιού προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ
Αφήστε μια απάντηση