Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις 7-9 Δεκεμβρίου

Δημοσιευμένο στις 4 Δεκεμβρίου 2012 Κατηγορία: Τέχνη,Πολιτισμός από ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΟΜΑΚΗ  Με ετικέτα

Σάββατο 8 ΔεκεμβρίουΡαντεβού με την όπερα

Το Μέγαρο Μουσικής καλωσορίζει με χαρά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον εξαιρετικά πετυχημένο Κύκλο εκδηλώσεων Ραντεβού με την Όπερα. Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων που φιλοδοξεί να φέρει τη “μάγισσα” των τεχνών κοντά στο κοινό. Τα Ραντεβού με την Όπερα αποσκοπούν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό σημείο επαφής με το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό είδος, μέσω σχετικών σεμιναρίων.
περισσότερα

Σάββατο 8 ΔεκεμβρίουΜΕΤ Live in HD
Χορός Μεταφιεσμένων του Verdi

Το συναρπαστικό έργο του Verdi Χορός Μεταμφιεσμένων (Un Ballo in Maschera), μια ιστορία ζήλιας και εκδίκησης, παρουσιάζεται σε μια καινούργια παραγωγή από το φημισμένο σκηνοθέτη λυρικών έργων David Alden, ο οποίος επιστρέφει στη ΜΕΤ για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια. Ο Fabio Luisi διευθύνει τις πρώτες παραστάσεις του έργου στη ΜΕΤ, με πρωταγωνιστές την Karita Mattila στο ντεμπούτο της ως Αμέλια στη ΜΕΤ, τον Marcelo Álvarez στο ρόλο του Γουσταύου του Γ’, τον Dmitri Hvorostovsky ως Άνκαρστρεμ, τη Stephanie Blythe ως Μάγισσα Ουλρίκα και την Kathleen Kim στο ρόλο του ακόλουθου Όσκαρ.
περισσότερα
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 ΔεκεμβρίουΜπαλέτο στο Μέγαρο 
H Ωραία Κοιμωμένη του Tchaikovsky


Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις του αριστουργήματος του P. I. Tchaikovsky, Η Ωραία Κοιμωμένη, σε χορογραφία Marius Petipa, θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης από το Kremlin Ballet. Το Kremlin Ballet θεωρείται ένα από τα τρία σπουδαιότερα Μπαλέτα της Ρωσίας, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή το διακεκριμένο Ρώσο χορογράφο Andrey Petrov και στεγάζεται στο κτήριο State Kremlin Pallas στη Μόσχα. Στους καθηγητές του συγκαταλεγόταν η περίφημη Ekaterina Maximova

περισσότερα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ, Τ.Κ. 54646 – ΤΗΛ. 2310895800, ΤΗΛ. ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ 2310895939
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αφήστε μια απάντηση