Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης-Εκδηλώσεις 28 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου

Δημοσιευμένο στις 26 Νοεμβρίου 2012 Κατηγορία: Τέχνη,Πολιτισμός από ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΟΜΑΚΗ  Με ετικέτα

Νότης Μαυρουδής: Στου χρόνου τις καταπακτές

Ο Νότης Μαυρουδής, γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, μας χαρίζει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. “ Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή μας ευαισθησία… μέσα στις καταπακτές του χρόνου…”, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο συνθέτης. Η παράσταση περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του διάσημου και πολυαγαπημένου συνθέτη, καθώς επίσης και διεθνή κομμάτια για δύο κιθάρες από τους δίσκους του Café de l’ art και όχι μόνο.

περισσότερα
Παράλληλες Δράσεις Masterclass με τον Ν. Μαυρουδή

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Τhe MET Live in HD: H Μεγαλοψυχία του Τίτου

Η τελευταία ιταλική όπερα του Mozart, Η Μεγαλοψυχία του Τίτου (La Clemenza di Tito), παρουσιάζει μια χαρισματική διανομή υπό τη διεύθυνση του ειδικού στο μπαρόκ, Harry Bicket, με πρωταγωνιστή τον Giuseppe Filianoti στον ομώνυμο ρόλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα. Η Barbara Frittoli είναι η εκδικητική Βιτέλια, κόρη ενός εκθρονισμένου ηγέτη, που το σχέδιό της να δολοφονήσει τον Τίτο περιπλέκεται από τον έρωτα της για το νεαρό αριστοκράτη Σέστο, ο οποίος ερμηνεύεται από την Elīna Garanča. Η Kate Lindsey και η Lucy Crowe συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους των νεαρών εραστών Άννιου και Σερβίλιας. Η στυλιζαρισμένη παραγωγή του θρυλικού Jean-Pierre Ponnelle αποτελεί και μία από τις πιο φημισμένες σκηνογραφίες του.
περισσότερα

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Διάσημοι Ερμηνευτές: Δημήτρης Σγούρος 35 χρόνια

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θαυμασμό και ιδιαίτερη τιμή υποδέχεται το Δημήτρη Σγούρο για να γιορτάσει, μαζί με το κοινό της Θεσσαλονίκης, τα 35 χρόνια της παρουσίας του κορυφαίου σολίστα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

περισσότερα


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ, Τ.Κ. 54646 – ΤΗΛ. 2310895800, ΤΗΛ. ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ 2310895939
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αφήστε μια απάντηση